Ξεκινά η πληρωμή για το επίδομα θέρμανσης 2023 - Πότε μπαίνουν τα λεφτά

Ξεκινά η πληρωμή για το επίδομα θέρμανσης 2023 - Πότε μπαίνουν τα λεφτά

Διανύουμε εβδομάδα πληρωμών, με μία ακόμα να έρχεται τις επόμενες ώρες και να αφορά πάνω από 760.000 πολίτες, οι οποίοι θα δουν στους λογαριασμούς τους την πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης 2023.

Υπενθυμίζεται ότι τα ποσά του επιδόματος θέρμανσης κυμαίνονται μεταξύ 100 ευρώ με 1.000 ευρώ και θα σπάσουν τμηματικά σε 3 δόσεις. Αφορά τη θέρμανση με καύσιμα (π.χ πετρέλαιο, φυσικό αέριο, καυσόξυλα).

Απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρετε τα λεφτά είναι να είχατε κάνει αίτηση μέχρι 8 Δεκεμβρίου   

Πότε θα μπουν τα λεφτά από το επίδομα θέρμανσης 2023
Τα ποσά υπολογίζεται πως μέχρι το απόγευμα σήμερα θα έχουν μπει στους λογαριασμούς, με την ακριβή ώρα να διαφέρει ανάλογα με την τράπεζα που διαθέτει ο κάθε δικαιούχους.

Σήμερα, θα υπολογίσετε ότι θα μπει η πρώτη από τις τρεις δόσεις.

«Από σήμερα Πέμπτη για την προκαταβολή και το σύνολο των αγορών, που θα τιμολογήθηκαν έως τις 30 Νοεμβρίου 2023, εφόσον αυτές αντιστοιχούν σε επίδομα που υπερβαίνει το ποσό της προκαταβολής και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 8η Δεκεμβρίου 2023», αναφέρει το υπ. Οικονομικών.

Επίδομα θέρμανσης 2023: Οι επόμενες πληρωμές
Ακολουθούν άλλες δύο πληρωμές μέσα στο 2024. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπ. Οικονομικών οι πληρωμές θα γίνουν ως εξής:

Έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Φεβρουαρίου 2024.
Εως τις 30 Απριλίου 2024 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Απριλίου 2024.
Επίδομα ρεύματος: Πότε ανοίγει ξανά το MyΘέρμανση για αίτηση
Ευκαιρία για επίδομα έχουν και όσοι χρησιμοποιούν για τη θέρμανση τους κατά κύριο λόγο το ρεύμα, δηλαδή θερμαίνονται με ηλεκτρικές συσκευές που καταναλώνουν ρεύμα (αιρκοντίσιον, ηλεκτρική θερμάστρα κτλ).

 
Εως τις αρχές Ιανουαρίου αναμένεται να ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ, για να υποδεχτεί τις αιτήσεις για επίδομα ρεύματος.

Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης με ρεύμα είναι περίπου 1,2 εκατ. νοικοκυριά με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα έως και 34.000 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια.

Οι δικαιούχοι θα κληθούν να συμπληρώσουν στην πλατφόρμα myΘέρμανση:

ΑΦΜ του αιτούντος προσώπου – υπόχρεου φορολογικής δήλωσης
Ονοματεπώνυμο
Αριθμό εξαρτώμενων παιδιών
Αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου κύριας κατοικίας
Ταχυδρομική διεύθυνση που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, αν η κατοικία είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη, καθώς και τον ΑΦΜ του εκμισθωτή ή του δωρεάν παραχωρούντος.
ΑΦΜ του προσώπου στο οποίο εκδίδεται ο λογαριασμός ρεύματος και ΑΦΜ και επωνυμία του προμηθευτή που εξέδωσε τον τελευταίο διαθέσιμο λογαριασμό και
Στοιχεία επικοινωνίας του (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός κινητού ή και σταθερού τηλεφώνου).
Το επίδομα θέρμανσης θα εμφανιστεί ως έκπτωση στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας (έναντι ή εκκαθαριστικό) που αφορούν στην περίοδο ενίσχυσης (1η Ιανουαρίου – 31 Μαρτίου 2024). Σε περίπτωση που ένας λογαριασμός περιλαμβάνει ένα διάστημα του μήνα, η μηνιαία επιδότηση επιμερίζεται αναλογικά στις ημέρες του μήνα που αφορά, εντός της περιόδου ενίσχυσης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα