Χριστούγεννα: Μπορούν τα λαμπάκια να προκαλέσουν προβλήματα στο σήμα του WiFi;

Χριστούγεννα: Μπορούν τα λαμπάκια να προκαλέσουν προβλήματα στο σήμα του WiFi;

«Μπορεί να κάνει πιο αργό το WiFi, ναι, αν πιστεύετε όλα αυτά τα άρθρα αυτά τα λαμπάκια μπορεί να επηρεάσουν τη σύνδεση WiFi επειδή το ρούτερ χρησιμοποιεί ραδιοσυχνότητες για να επικοινωνεί με διάφορες συσκευές και έτσι αυτά τα λαμπάκια μπορούν να κάνουν παρεμβολές, αλλά αυτό συμβαίνει και με άλλες συσκευές όπως ο φούρνος μικροκυμάτων».

Το ερώτημα αποκτά μυθικές διαστάσεις και επανέρχεται κάθε χρόνο και μάλιστα όσο η τεχνολογία προχωράει με αυξανόμενη ένταση, καθώς πλέον ακόμα και τα λαμπάκια μπορεί να έχουν, εκτός των άλλων, και χειρισμό με WiFi.

«Τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια δίνουν ένα μικρό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο αλλά αρκεί για να παρεμβάλει τα ραδιοκύματα του ρούτερ; Πολλοί επιστήμονες λένε όχι, τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια δεν είναι πιθανό να προκαλέσουν μεγάλές παρεμβολές με το WiFi, αν και δεν είναι αδύνατο».

Τι πρέπει να προσέχουμε

Στον χαμό, οι ειδικοί θα προσπαθήσουν να δώσουν εξηγήσεις και στο διαδίκτυο θα ξεκινήσει μία μάχη που όμοιά της σπάνια υπάρχει.

«Αυτό το πρόβλημα είναι γνωστό ως επαναλαμβανόμενος ηλεκτρικός παλμικός θόρυβος. Μπορεί να προκαλέσει πτώση του σήματος WiFi ή να το κάνει ασταθές, επηρεάζοντας την εμπειρία σας στο διαδίκτυο. Για να μειώσετε τον αντίκτυπό του θα πρέπει να κρατήσετε το ρούτερ σας όσο το δυνατόν πιο μακριά από τα χριστουγεννιάτικα φώτα σας».

Το θέμα είναι σοβαρό θα πουν ειδικά οι λάτρεις ακόμα και της υπερβολής με τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια.

«Δυστυχώς, ωστόσο, αυτά τα ωραία γυαλιστερά φανταχτερά πράγματα εκπέμπουν επίσης ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που μπορεί να είναι κακή για το WiFi σας. Μερικά φώτα μπορεί να μην έχουν μεγάλη επίδραση, αλλά όταν έχετε εκατοντάδες από αυτά γύρω από το σπίτι σας, τα αποτελέσματά τους μπορούν να ενισχυθούν, προκαλώντας πιθανώς παρεμβολές στο σήμα WiFi και, τελικά, διακοπή των συνδέσεων».

Ειδικοί θα πουν πως τα λαμπάκια μπορούν να ρίξουν την ταχύτητα του WiFi, κάτι που ευκολά θα διαπιστώσει και ο χρήστης μόνος του. Από την άλλη, αμερικανικό δίκτυο θα κάνει το απόλυτο τεστ σε σπίτι στο Τέξας με τα λαμπάκια τεχνολογίας pixel.

«Όσο για το WiFi του Μαρκ. Δεν επηρέασε τη σύνδεση, αυτό που την επηρεάζει είναι όταν τα 3 παιδιά μου και η σύζυγος είναι όλη στα I-Pads και τα I-Phones».

Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να βγάζουμε τα λαμπάκια από την πρίζα όταν λείπουμε από το σπίτι ή πριν πέσουμε για ύπνο, όπως συστήνει και η πυροσβεστική.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα