Επιδόμα κοινωνικής αλληλεγγύης: Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού θα λάβουν μιάμιση επιπλέον δόση

Επιδόμα κοινωνικής αλληλεγγύης: Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού θα λάβουν μιάμιση επιπλέον δόση

Λίγη ώρα μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, η Σοφία Ζαχαράκη έκανε ανακοινώσεις εξειδίκευσε τις ανακοινώσεις για τις αυξήσεις στους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού. 

Μίαμιση επιπλέον δόση θα λάβουν οι 800.000 δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού, όπως ανέφερε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ με τους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου.

Επίσης, επισήμανε ότι με 150 ευρώ θα ενισχυθούν ανασφάλιστοι υπερήλικες και χαμηλοσυνταξιούχοι, ενώ ενίσχυση θα λάβουν και όσοι λαμβάνουν αναπηρικά επιδόματα. 
Περαιτέρω, η Σοφία Ζαχαράκη ανακοίνωσε αλλαγές στον τρόπο χορήγησης των επιδομάτων. Από το 2ο εξάμηνο του 2024 θα εφαρμοστεί η προπληρωμένη χρεωστική κάρτα για επιδόματα όπως αυτό της γέννησης κατά τα πρότυπα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που ήδη εφαρμόζεται, ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά τη στεγαστική πολιτική, η υπουργός είπε πως έχουν εκταμιευθεί, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σπίτι μου», περισσότερα από 1.287 στεγαστικά δάνεια για νέους και ζευγάρια έως 39 ετών. Προσδιόρισε ως στόχο οι εκταμιεύσεις να φτάσουν τις 20.000 το 2024, σημειώνοντας ότι όλες τις δράσεις που αφορούν τη στέγαση ανέρχονται σε 2,2 δισ. ευρώ με έμφαση στην κοινωνική αντιπαροχή δημοσίων κτιρίων και οικοπέδων όπου ιδιωτικές επιχειρήσεις θα αναλάβουν ανακαίνιση και κατασκευή διαμερισμάτων, με ένα ποσοστό να αποδίδεται, βάση συγκεκριμένων κριτηρίων, σε όσους πολίτες έχουν ανάγκη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα