Βροχή οι πλειστηριασμοί μέσα στο κατακαλόκαιρο – Πάνω από 3.600 τις επόμενες 15 ημέρες

Βροχή οι πλειστηριασμοί μέσα στο κατακαλόκαιρο – Πάνω από 3.600 τις επόμενες 15 ημέρες

«Τσουνάμι» πλειστηριασμών αναμένεται μέχρι τα τέλη του 2023, με 60.000 να βγαίνουν στο σφυρί για χρέη με fast track διαδικασίες.

Όπως τόνισε το πρωί της Δευτέρας (10/7), μιλώντας στο Open, ο δικηγόρος Κώστας Τσουκαλάς, η κυβέρνηση δεν έκανε κάποια αναφορά στις προγραμματικές δηλώσεις για πιθανό «πάγωμα» και πλέον χιλιάδες ακίνητα αναμένεται να αλλάξουν χέρια.

Το ανησυχητικό είναι ότι τα funds πλέον δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον και επιθυμούν να περάσουν στην κατοχή τους τα ακίνητα.

«Έχουμε πάρα πολύ γρήγορες διαδικασίες, fast track. Διαταγή πληρωμής, στις 15 μέρες πρόγραμμα πλειστηριασμού, οχτώ μήνες μετά ο πλειστηριασμός. Και ζητάνε πολύ μεγάλες προκαταβολές, προχωράνε σε πλειστηριασμό ακόμα και για ακίνητα πολύ μικρή αξίας», είπε ο Κώστας Τσουκαλάς.

 
Παράλληλα, τόνισε ότι τα funds έχουν δημιουργήσει ένα εντελώς άδικο τρόπο διακανονισμού για την αποτροπή πλειστηριασμών.

«Αν η οφειλή είναι 300.000 ευρώ, ζητάνε προκαταβολή μέχρι και 100.000 ευρώ. Αν ο άλλος έχει 100.000 ευρώ, είχε και δεν πλήρωνε. Αυτός θα βρει λύση, εκείνος που δεν είχε δεν θα βρει λύση. Άρα έχουμε έναν μηχανισμό που τιμωρεί εκείνος που έχει πραγματικά ανάγκη», εξήγησε.

 
Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία που έδωσαν στην δημοσιότητα οι συμβολαιογράφοι, σύμφωνα με τα οποία:

60.000 πλειστηριασμοί μέχρι το τέλος του 2023-07-10
1/3 ακίνητα κατακυρώνεται στους υπερθεματιστές
1/3 των πλειστηριασμών επαναλαμβάνεται με χαμηλότερη τιμή και τότε εμφανίζονται οι πλειοδότες
Οι κατασχέσεις των επαγγελματικών ακινήτων συνδέονται άμεσα με μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα