Τέλος οι μεταφορικές εταιρείες από τον Ελαιώνα, μετακομίζουν στον δήμο Φυλής

Τέλος οι μεταφορικές εταιρείες από τον Ελαιώνα, μετακομίζουν στον δήμο Φυλής

Έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα για τη μετεγκατάσταση των διαμεταφορικών εταιρειών από τον Ελαιώνα στον δήμο Φυλής.

Σήμερα το πρωί, όπως προανήγγειλε το Capital.gr στις 9 Οκτωβρίου, υπογράφτηκε η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Φυλής και της Μονάδας Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ για το έργο: "Μετεγκατάσταση Μεταφορικών επιχειρήσεων Ελαιώνα σε ακίνητο του Δήμου Φυλής.

Το ακίνητο, το οποίο βρίσκεται κοντά στην Αττική Οδό, θα παραχωρηθεί από τον δήμο Φυλής στο ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο πρόκειται να υλοποιήσει τη μετεγκατάσταση των εκατοντάδων διαμεταφορικών και μεταφορών εταιρειών από τον Ελαιώνα / Βοτανικό σε ένα σύγχρονο Υποδοχέα.

Η ανωτέρω πρόταση βρίσκει σύμφωνη και την Πανελλήνια Ένωση Επιχειρήσεων Διαμεταφοράς (ΠΕΕΔ), η οποία – εδώ και χρόνια – έχει ως προτεραιότητα την εξεύρεση μόνιμης και νόμιμης λύσης για τις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων του κλάδου σε συγκεντρωμένη / οργανωμένη περιοχή.

Παρόντες στη σημερινή εκδήλωση ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος και ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

Σύμφωνα με τον δήμο Φυλής, η δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου Φυλής θα αποφέρει:

- Δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας. Εκτιμάται πως θα δημιουργηθούν περισσότερες από 2.800 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή των εγκαταστάσεων και την ανάπτυξη του Πάρκου και ακόμα 2.800 θέσεις εργασίας κατά την λειτουργία των επιχειρήσεων.

- Προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης - Προσέλκυση ξένων επενδύσεων στον τομέα των logistics. Εκτιμάται πως η υλοποίηση του έργου πρόκειται να δημιουργήσει μόχλευση επιπλέον ιδιωτικών επενδύσεων άνω του 1 δις.

- Σημαντική ενίσχυση των εσόδων του Δήμου, που εκτιμώνται σε άνω των 50 εκατ.

- Περίπου 20 εκατ. θα διατεθούν ως ενίσχυση προς τις μεταφορικές επιχειρήσεις για την μετεγκατάστασή τους στον νέο σύγχρονο Υποδοχέα που θα αναπτυχθεί.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα