Καταργούνται δώρο Χριστουγέννων - Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα

«Φωτιές» άναψαν τα εργασιακά στην τρόικα, που ανέβαλλε τις δηλώσεις για ένα 24ωρο και… βλέπουμε

Μετά τις μαραθώνιες συσκέψεις του Σαββατοκύριακου και ενώ όλα ήταν έτοιμα το άρθρο της υπουργού Εργασίας, Λ. Κατσέλη, στο «Βήμα», εναντίον της τρόικα, οδήγησε στην 24ωρη παράταση των ανακοινώσεων, προκειμένου να διευθετηθούν κάποια θέματα, όπως η χαλάρωση των συλλογικών συμβάσεων, και να λυθούν οι ενδοκυβερνητικές διαφωνίες, οι οποίες προέκυψαν από το άρθρο της υπουργού.

Το υπουργείο Οικονομικών, μετά την «κρυάδα», εξηγεί ότι δεν κινδυνεύει η γ΄ δόση, η οποία θα εκταμιευθεί τον Φεβρουάριο, αλλά… η δ’ δόση, ενώ οι τροϊκανοί ετοιμάζουν σχέδιο… εξόντωσης με επιπλέον περικοπές σε λιγότερο διάστημα. Όσον αφορά τα εργασιακά, τα στελέχη ζητούν απολύσεις στο Δημόσιο και ξεκαθαρίζουν ότι σύμφωνα με το μνημόνιο οι μετατάξεις θεωρούνται προσλήψεις, ενώ πλέον βάζουν χέρι και στον ιδιωτικό τομέα!

Για να ξέρουμε τι μας περιμένει, το μνημόνιο προβλέπει τα εξής:

- Κατάργηση συμβάσεων με νέα μισθολογικά δεδομένα: μισθοί (πείνας) κάτω των 700 ευρώ το μήνα

- Κατάργηση των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα

- Συγχωνεύσεις ΔΟΥ και ποινές (μέχρι και απόλυση) για τους επίορκους εφοριακούς

-Απελευθέρωση αγοράς ενέργειας

-Άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων

-Εξυγίανση των ΔΕΚΟ, όχι με μετατάξεις, αλλά με απολύσεις (!), αφού η τρόικα ξεκαθάρισε ότι η μετάταξη ισοδυναμεί με πρόσληψη και για κάθε 5 αποχωρήσεις στο Δημόσιο θα γίνεται μια πρόσληψη!

Να σημειωθεί ότι οι αλλαγές θα πρέπει να έχουν εφαρμοστεί μέχρι τον Φεβρουάριο, όπου θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την επόμενη δόση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Οικονομία

Star.gr
Σχολιάστε το άρθρο: