Squid Game: Κρυπτονόμισμα που έγινε viral και μετά κατέρρευσε πλήρως

Squid Game: Κρυπτονόμισμα που έγινε viral και μετά  κατέρρευσε πλήρως

Ένα ψηφιακό νόμισμα εμπνευσμένο από τη δημοφιλή Νοτιοκορεατική σειρά του Netflix Squid Game έχει χάσει σχεδόν όλη την αξία του, καθώς αποκαλύφθηκε ότι ήταν μέρος μιας καλοστημένης απάτης. μια προφανής απάτη. Το κρυπτονόμισμα Squid, το οποίο διαφημιζόταν ως ένα «play-to-earn cryptocurrency», είχε δει την τιμή του να εκτινάσσεται στα ύψη τις τελευταίες ημέρες. Αυξανόμενη κατά χιλιάδες τοις εκατό.

Ωστόσο, όπως ανέφερε το BBC, δέχθηκε πλήθος επικρίσεων επειδή δεν επέτρεψε στους ανθρώπους να μεταπωλήσουν τα νομίσματά τους. Οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων αποκαλούν αυτό το είδος απάτης αποκαλείται συνήθως rug pull (σε μια πολύ ελεύθερη μετάφραση τράβηγμα της πρίζας). 

Αυτό συμβαίνει όταν ο προωθητής ενός κρυπτονομίσματος προσελκύει αγοραστές, σταματά τη δραστηριότητα συναλλαγών και αποζημιώνεται με τα χρήματα που συγκεντρώνονται από τις πωλήσεις.

Σύμφωνα με τον τεχνολογικό ιστότοπο Gizmodo, οι δημιουργοί του «Squid» κατάφεραν να κερδίσουν 2,48 εκατομμύρια ευρώ.

Τι είναι το κρυπτονόμισμα Play-to-earn
Το κρυπτονόμισμα Play-to-earn είναι το μέρος όπου οι άνθρωποι αγοράζουν μάρκες για χρήση σε διαδικτυακά παιχνίδια και μπορούν να κερδίσουν περισσότερες μάρκες τις οποίες μπορούν αργότερα να ανταλλάσσονται με άλλα κρυπτονομίσματα ή εθνικά νομίσματα.

Την περασμένη Τρίτη, το Squid διαπραγματευόταν μόλις στο 1 σεντ. Σε λιγότερο από μια εβδομάδα η τιμή του είχε εκτιναχθεί σε πάνω από 2.856 δολάρια.

Η αξία του έχει πλέον πέσει κατά 99,99%, ανέφερε ο ιστότοπος δεδομένων για κρυπτονομίσματα CoinMarketCap.

Το Squid χρεώθηκε ως μάρκα που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για ένα νέο διαδικτυακό παιχνίδι εμπνευσμένο από τη σειρά του Netflix. Ωστόσο, ειδικοί στα κρυπτονομίσματα είχαν προειδοποιήσει για αρκετά red flags ότι ήταν πιθανό να πρόκειται για απάτη.

Το πιο χαρακτηριστικό ήταν ότι οι άνθρωποι που αγόρασαν νομίσματα Squid δεν μπορούσαν να τα πουλήσουν.

Οι κριτικοί τόνισαν επίσης ότι ο ιστότοπός του περιείχε πολλά ορθογραφικά λάθη και γραμματικά λάθη. Ο ιστότοπος δεν είναι πλέον διαδικτυακός και οι λογαριασμοί μέσων κοινωνικής δικτύωσης που προωθούν τα διακριτικά έχουν επίσης εξαφανιστεί.

Είναι ένα από τα πολλά σχήματα με τα οποία προσελκύονται και εκμεταλλεύονται αφελείς μικροεπενδυτές από κακόβουλους υποστηρικτές κρυπτονομισμάτων, δήλωσε στο BBC ο οικονομολόγος του Πανεπιστημίου Cornell, Eswar Prasad.

Ο καθηγητής Prasad είπε ότι οι αγοραστές πρέπει να γνωρίζουν όταν αγοράζουν κρυπτονομίσματα, καθώς δεν υπάρχει σχεδόν καμία ρυθμιστική εποπτεία.

Το Squid ήταν διαθέσιμο προς πώληση σε αποκεντρωμένα χρηματιστήρια κρυπτογράφησης, συμπεριλαμβανομένων των PancakeSwap και DODO, που επιτρέπει στους αγοραστές να συνδέονται απευθείας με τους πωλητές, χωρίς κεντρική αρχή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα