Απίστευτη πρόκληση! 70 εφοριακοί με περιουσίες μαμούθ

Τα έχασαν οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών, όταν διαπίστωσαν ότι 70 υπάλληλοι του υπουργείου- εφοριακοί διαθέτουν ακίνητη περιουσία με αντικειμενική αξία από 800.000 έως 3 εκατ. ευρώ την ώρα που ο μισθός τους δεν ξεπερνά ένα μισθό δημοσίου υπαλλήλου!!!

Σύμφωνα με την έρευνα, οι υπάλληλοι αυτοί διαθέτουν ακίνητη περιουσία αξίας κατά μέσο όρο 1.228.337 ευρώ, την ώρα που τα αντίστοιχα δηλούμενα εισοδήματα κατά μέσο όρο ανέρχονται στις 50.834 ευρώ.

Για τις περιπτώσεις αυτές το υπουργείο προχωρά σε έλεγχο πόθεν έσχες, ενώ παράλληλα από τον έλεγχο των αρμόδιων διαπιστώθηκαν φορολογικές ασυνέπειες και έχει διαταχθεί επιπλέον έρευνα για 234 υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών.

Πέραν αυτών, έχασαν την… καρέκλα τους 20 διευθυντές ΔΟΥ, που  δεν κατάφεραν να «πιάσουν» τους στόχους που είχαν τεθεί από το οικονομικό επιτελείο για αύξηση των εσόδων και για κυνήγι των ληξιπροθέσμων χρεών.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση αποφασίστηκε η αντικατάσταση διευθυντών στιςεξής ΔΟΥ: ΙΕ’ Αθηνών, ΚΑ’ Αθηνών, ΙΣΤ’ Αθηνών, ΚΒ’ Αθηνών, Κορωπίου, Ν. Φιλαδέλφειας, Ιλίου, Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, Α’ Θεσσαλονίκης, Δ’ Θεσσαλονίκης, ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, Αγρινίου, Α’ Καλλιθέας, Α’ Πατρών, Ρεθύμνου, ΦΑΒΕ Αθηνών, Μοσχάτου, Αλεξανδρούπολης, Χαλκίδας και Α’ Περιστερίου.

Ταυτόχρονα, το Υπουργείο Οικονομικών προχωρά άμεσα στην προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων ευθύνης σε όλες τις Δ.Ο.Υ., σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ θα μετακινηθούν 70 υπάλληλοι σε άλλες οικονομικές υπηρεσίες της χώρας.

Οι πολίτες μπορούν να κάνουν τις καταγγελίες τους καλώντας στο 1517.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα