Μοσκοβισί: Σήμερα θα είναι ιστορική ημέρα για την Ελλάδα

Μοσκοβισί: Σήμερα θα είναι ιστορική ημέρα για την Ελλάδα

Πρέπει να θυμόμαστε τις τόσες πολλές ώρες και ημέρες και το πολιτικό κεφάλαιο που ξοδέψαμε για να διορθώσουμε την κατάσταση που ήταν απειλή για την επιβίωση του ευρώ, σημείωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup για την οποία εμφανίστηκε εξαιρετικά αισιόδοξος.

Θα είναι μια ιστορική ημέρα για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Για την Ελλάδα που μετά από οκτώ χρόνια δύσκολων μεταρρυθμίσεων και σκληρής προσαρμογής θα είναι σε θέση να προχωρήσει βασισμένη στα δυο της πόδια. Θα είναι και για εμάς ιστορικό γεγονός. Θα σημαίνει ότι πλέον έχουμε αφήσει την κρίση της ευρωζώνης πίσω μας, τόνισε.

«Είμαι πολύ σίγουρος (confident) ότι θα βρούμε τη λύση σήμερα. Είναι το καθήκον μας. Ως Επίτροπος θα εξηγήσω τα prior action που ολοκλήρωσε η Ελλάδα. Είναι θέμα των εταίρων της Ελλάδας να αναλάβουν την δική τους ευθύνη. Είμαι σίγουρος ότι θα το καταφέρουμε σήμερα και η 21 Ιουνίου θα είναι σημαντική ημέρα για όλους μας».

Αναφορικά με το θέμα του χρέους επανέλαβε ότι θα πρέπει να είναι ένα αξιόπιστο πακέτο που θα πείθει τις αγορές. Χωρίς να δώσει λεπτομέρειες καθώς δεν είχε αρχίσει η συνεδρίαση δήλωσε ότι «το κλίμα είναι πολύ αισιόδοξο από όλες τις πλευρές που κάθονται στο τραπέζι».

«Ξέρουμε τις παραμέτρους, θα καλύψουμε τα κριτήρια και θα βρούμε λύση τις επόμενες στιγμές, ώρες, λεπτά».

 

euro2day

Σχετικά TAGS:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Οικονομία

Σχετικά TAGS:
-
Σχολιάστε το άρθρο: