ΙΟΒΕ: Υποχώρηση του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος τον Μάιο

Υποχώρηση της έως τώρα ανοδικής πορείας του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος καταγράφει έρευνα Οικονομικής Συγκυρίας του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για το μήνα τον Μάιο, καθώς υποχωρεί στις 93,2 μονάδες από τις 94,9 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, σε υψηλότερο πάντως επίπεδο από το αντίστοιχο περυσινό (90,1 μονάδες).

Στους επιμέρους επιχειρηματικούς τομείς, καταγράφεται σημαντική επιδείνωση προσδοκιών στη Βιομηχανία και στις Κατασκευές.

Από την άλλη πλευρά, συνεχίζουν να βελτιώνονται οι προσδοκίες στις Υπηρεσίες και ηπιότερα στο Λιανικό Εμπόριο, καθώς τροφοδοτούνται καθοριστικά από τις σχετικές με τον Τουρισμό δραστηριότητες, Ελαφρά ανοδικά όμως κινείται για δεύτερο μήνα και η καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Συνεχίζονται έτσι οι μικρές διακυμάνσεις του δείκτη κατά τους τελευταίους μήνες, καθώς καθυστερούν οι κομβικές αποφάσεις που αφορούν τόσο στην ολοκλήρωση της εκκρεμούς αξιολόγησης του

προγράμματος, όσο και η χαρτογράφηση της επόμενης μέρας στη χρηματοδοτική σχέση της Ελλάδας με τους εταίρους ? πιστωτές της.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα