Eurogroup: Έχουμε συμφωνία - Επιστρέφουν οι θεσμοί στην Αθήνα

Κρίσιμο Eurogroup για την πορεία της διαπραγμάτευσης.

Μέχρι στιγμής το μόνο που επιβεβαιώνεται ότι έχει συμφωνηθεί, είναι ότι θα επιστρέψουν οι Θεσμοί στην Αθήνα

Επιστροφή των θεσμών

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας αποφασίστηκε, κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής συνάντησης των επικεφαλής των θεσμών και του οικονομικού επιτελείου της Ελλάδας.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, οι θεσμοί θα επιστρέψουν πιθανότατα, την ερχόμενη εβδομάδα, πριν από το Πάσχα.

 

Ολοκληρώθηκε το Eurogroup

Πραγματοποιείται η συνέντευξη τύπου

Τσακαλώτος:

«Είχαμε μια συμφωνία για τους βασικούς πυλώνες της συμφωνίας. Με λίγα λόγια αυτό που συμφωνήθηκε τον Φεβρουάριο δηλαδή συμφωνήσαμε στα βασικά για να επιστρέψουν οι θεμσοί. Όπως όλες οι συμφωνίες όπου υπάρχουν συμβιβασμοί υπάρχουν πράγματα που δεν θα μας ικανοποιήσουν και άλλα που θα μας ικανοποιήσουν. Υπάρχουν πράγματα που θα στενοχωρήσουν τον ελληνικό λαό. Η συμφωνία στα μεγάλα ζητήματα είναι για τα μέτρα και τα αντίμετρα και θα είναι 1% για το 2019 και 1% για τους φόρους το 2020. Η συμφωνία είναι ότι τα περιοριστικα μέτρα θα νομοθητηθούν τώρα και τα θετικά μέτρα θα νομοθετηθούν και αυτά τώρα και θα υπάρξουν αν είμαστε εντός των στόχων».

Είπε ακόμα ότι δεν περιλαμβάνονται ομαδικές απολύσεις και λοκ αουτ αλλά επιστροφή των συλλογικών συμβάσεων.

Για τα αντίμετρα: Ο πρόεδρος του γιουργκρουπ λεει ότι αν το 2019 φτάσουμε το 3,5% υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος. Εγώ λέω ότι αν είμαστε εντός των στόχων το 2019 τότε εφαρμόζονται μέτρα και αντίμετρα.

Είπε ακόμα ότι η συζήτηση για τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018 ανοίγει μόλις κλείσουν οι τωρινές συνομιλίες.

Ντάισελμπλουμ: Τα μέτρα-αντίμετρα για την Ελλάδα μπορούν να προνομοθετηθούν στο ελληνικό κοινοβούλο

Η επόμενη δόση για την Ελλάδα είναι το καλοκαίρι. Εχουμε χρόνο για λήψη επίσημων αποφάσεων

Φταίμε όλοι για την καθυστέρηση στη 2η αξιολόγηση,δεν κάνει καλό για ελληνική οικονομία, πρέπει να επιταχύνουμε

Ημερομηνία επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα;

Ο Ντάισελμπλουμ είπε: «Δεν υπάρχει κάποιος σημαντικός λόγος να μην επιστρέψουν οι θεσμοί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εκείνοι θα επιλέξουν. Τώρα όλοι είναι εδώ και τους ζήτησα να δουλέψουν σε μια σειρά ζητημάτων. Δεν υπάρχει πολιτικό πρόβλημα. Εχουμε επιλύσει όλα τα σημαντικά ζητήματα αλλά οι λεπτομέρειες θα επιτρέψουν την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα».

Ντάισελμπλουμ: Συμφωνεί και το ΔΝΤ!Στο ερώτημα αν συμφωνεί το ΔΝΤ, απάντησε: «Δεν συζητήσαμε τον δημοσιονομικό δρόμο μεσοπρόθεσμα, αλλά υπήρξε μια συνάντηση την Τρίτη για λεπτομέρειες. Όλα αυτά μας επιτρέπουν να πούμε ότι σήμερα υπάρχει συμφωνία. Για το ΔΝΤ δεν θα μπορούσα να μιλήσω για συμφωνία αν δεν είχε ταχθεί υπέρ και το ΔΝΤ»

Η συμφωνία ειναι κατ' αρχήν είπε ο Ντάισελμπλουμ. Και το 2018 θα γίνει έκθεση για την ολοκλήρωση του προγράμματος. Αν όλα πάνε κατ' ευχήν θα δούμε για τις μεταρρυθμίσεις που θα γίνουν το 2020.

Τα tweet του Ντάισελμπλουμ

 

Μοσκοβισί:Να θέσουμε τέλος στην αβεβαιότητα που, τόσα χρόνια, κρέμεται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από την Ελλάδα

Η συμφωνία είναι εξισορροπημένη γιατί υπάρχει ένα αντάλλαγμα για τις προσπάθειες που θα γίνουν το 19 και το 20

Η δήλωση για την Ελλάδα από τον Ντάισελμπλουμ

«Έχουμε μια συμφωνία για μεταρρυθμίσεις και χρονοδιάγραμμα (σ.σ. για το ελληνικό πρόγραμμα). Τα τεχνικά κλιμάκια επιστρέφουν το ταχύτερο δυνατόν» δήλωσε εισαγωγικά στη συνέντευξη Τύπου ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Eurogroup.

Και στη συνέχεια, τα μεγάλα ζητήματα έχουν κλείσει, «απομένουν κάποιες λεπτομέρειες, γι αυτό και θα προχωρήσουμε πολύ πιο γρήγορα», από εδώ και πέρα, τόνισε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

 

Έχουμε συμφωνία και τις επόμενες ημέρες θα επιστρέψουν τα τεχνικά κλιμάκια το ταχύτερο δυνατόν. Υπάρχει 2% πακέτο μεταρρυθμίσεων. Το 1% το 2019 και αφορά τις συντάξεις και το υπόλοιπο το 2020 και θα αφορά το αφορολόγητο, είπε ο Ντάισελμπλουμ.

Ο Ντάισελμπλουμ είπε ακόμα ότι η συνολική συμφωνία είναι σημαντική για την Ελλάδα. Μένουν μικρές λεπτομέρειες και θα προχωρήσουμε πιο γρήγορα.

Το tweet του Σαπέν

 

Τζανακόπουλος: Αν όλα πάνε καλά θα κλεισουμε στο τέλος του μήνα

Αν πάνε καλά τα πράγματα στο σημερινό Eurogroup, τότε μπορούμε μέχρι το τέλος του μήνα να ολοκληρώσουμε όλες τις διαδικασίες για τη δεύτερη αξιολόγηση, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

Σε ερώτηση αν θα προλάβει η χώρα μας την προσεχή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για να μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι κι αν δεν γίνει αυτό μπορεί να υπάρξει νέα συνεδρίαση 15-20 μέρες μετά.

Ως προς το κλίμα στη συνεδρίαση του Eurogroup και αν θα επιστρέψουν πριν από το Πάσχα οι εκπρόσωποι των θεσμών στην Ελλάδα, είπε ότι δεν μπορεί να κάνει καμιά επίσημη ανακοίνωση, συνέστησε υπομονή λίγες ώρες μέχρι να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση και υπογράμμισε την εκτίμηση, στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ότι τις τελευταίες μέρες υπήρξε διάθεση από διάφορες πλευρές, οι οποίες έβαζαν ζητήματα, να βρεθεί κοινό έδαφος και να επανέλθουμε στο περίγραμμα της 20ης Φεβρουαρίου για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησης.

Reuters: Σε προκαταρκτική συμφωνία για το θέμα των εργασιακών και συνταξιοδοτικών μεταρρυθμίσεων κατέληξαν Ελλάδα και θεσμοί.

Όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχους η Ελλάδα θα μειώσει τις συνταξιοδοτικές δαπάνες κατά 1% του ΑΕΠ το 2019, ενώ θα επέλθει και μείωση του αφορολόγητου στις 6.000 ευρώ, με την οποία εξοικονομείται 1% του ΑΕΠ.

«Με τον τρόπο αυτό έχουμε έλθει πιο κοντά στην επίτευξη μιας προκαταρκτικής συμφωνίας πριν από την συνεδρίαση του Eurogroup στις 7 Απριλίου», επισημαίνουν πηγές κοντά στις διαπραγματεύσεις στο πρακτορείο.

Επιβεβαιώνοντας αποκλειστικές πληροφορίες που μετέδωσε χθες το CNN Greece το πρακτορείο αναφέρει πως στα εργασιακά, η Ελλάδα δεν θα υποχρεωθεί να απελευθερώσει τις ομαδικές απολύσεις και πως η διαπραγμάτευση για τις συλλογικές συμβάσεις θα αναβιώσει όταν λήξει το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης της χώρας το 2018.

Η σχετική συμφωνία αναμένεται να επιβεβαιωθεί στο αυριανό EuroWorking Group.

Χθες ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε πως έως το Eurogroup της 7ης Απριλίου θα έχει επιτευχθεί συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων (Staff Level Agreement).

Το ίδιο στέλεχος ανέφερε πως η κυβέρνηση αναμένει «σύντομα» την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων των ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ και ESM στην Αθήνα.

Το στέλεχος ερωτηθείς για τη χρονική διάρκεια που θα μπορούσε να έχει το νέο πρόγραμμα του ΔΝΤ με την Ελλάδα εφόσον το Ταμείο αποφασίσει τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα εκτίμησε πως το Μνημόνιο του ΔΝΤ (Memorandum of Economic and Financial Policies -MEFP) θα έχει ως ορίζοντα λήξης το πρόγραμμα του ESM (Αύγουστος 2018).

«Θα κουμπώνει χρονικό με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα», είπε και πρόσθεσε πως το Μνημόνιο του ΔΝΤ «είναι πιο εύκολο» και «δεν έχει τόσα πολλά θέματα», σε σχέση με το Ευρωπαϊκό, όπου μπαίνουν πολλά ζητήματα.

Συνάντηση προετοιμασίας είχαν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. Ο πρόεδρος του Eurogroup διέκρινε μια «θετική αύρα» αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.
Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει συμφωνία για επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε ότι σήμερα θα υπάρξει συμφωνία για επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα, καθώς υπάρχει σημαντική πρόοδος.

Μετά τη συνάντηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, στις πιεστικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε ότι υπάρχει μια «θετική αύρα», αλλα αρνήθηκε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Όπως είπε, πρώτα θα ενημερώσει τους υπουργούς Οικονομικών για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις και στη συνέχεια τους δημοσιογράφους.

«Έχουμε επιτύχει αποτελέσματα και θα ενημερώσω γι' αυτά τους υπουργούς. Εργαστήκαμε εντατικά την τελευταία εβδομάδα και θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα τους υπουργούς Οικονομικών. Γιατί πέτυχαμε αποτελέσματα» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι σήμερα δε θα υπάρξει μια «συνολική πολιτική συμφωνία» που είναι «μεγαλύτερη» από το πακέτο των μέτρων που συζητιέται.

Ερωτηθείς εάν μπορεί να επιτευχθεί μια συμφωνία για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, ανέφερε πως πρώτα πρέπει να ενημερωθούν οι υπουργοί και μετά να γίνουν οι ανακοινώσεις, δηλώνοντας, ωστόσο, πως είναι σε «θετική διάθεση». «Είμαι αισιόδοξος, γιατί σημειώθηκε πρόοδος» κατέληξε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

Η συνάντηση Τσακαλώτου - Ντάισελμπλουμ πραγματοποιήθηκε σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσουν οι διαπραγματευτικές θέσεις των θεσμών και της Ελλάδας, λίγο πριν από το Eurogroup που στόχο έχει μια καταρχήν συμφωνία, η οποία θα επιτρέψει στους εκπροσώπους των θεσμών να επιστρέψουν στην Αθήνα το συντομότερο δυνατό για να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο.

«Το σημερινό Eurogroup είναι σημαντικό γιατί όλοι πρέπει να δεσμευτούν να κλείσουν τις παραμέτρους μιας καλής συμφωνίας» για την Ελλάδα δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στο Eurogroup.

Τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρωζώνη έχουν ανάγκη από μια «καλή συμφωνία», για να σταματήσει το κλίμα αβεβαιότητας και όλοι αυτοί οι παράγοντες που απομακρύνουν τους επενδυτές, τόνισε ο κ. Μοσκοβισί.

«Εδώ και εβδομάδες συζητάμε για ένα πλαίσιο - δημοσιονομικό πακέτο για την Ελλάδα», που θα της επιτρέψει να ξαναβρεί τη σταθερότητά της στην Ευρωζώνη και παράλληλα θα ανοίξει τον δρόμο για την πλήρη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, πρόσθεσε ο Γάλλος Επίτροπος.

Την ελπίδα ότι θα σημειωθεί «πρόοδος» κατά τη σημερινή συνεδρίαση, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για το ευρώ, Βάλντις Ντομπρόφσκις προσερχόμενος στο Eurogroup.

«Eλπίζω ότι θα σημειώσουμε καλή πρόοδο σήμερα, σε ό,τι αφορά τις βασικές παραμέτρους για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης πρέπει να γίνει «σε σύντομο χρονικό διάστημα και το αργότερο μέχρι το επόμενο Eurogroup».

Όπως εξήγησε, η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τους στόχους της για το 2015 και το 2016, ενώ είναι σε τροχιά επίτευξης των στόχων της γι' αυτή τη χρονιά. Τέλος, ανέφερε πως τα «ανοιχτά ζητήματα», που αφορούν τη δημοσιονομική πορεία για το 2018 και τα επόμενα χρόνια, επιλύονται.

Κρίσιμη για την κατάληξη της συνεδρίασης του Eurogroup θα είναι, πάντως, η στάση του ΔΝΤ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση, δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί άλλο πρόγραμμα και πως θα βγει στις αγορές το 2018.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στη Rheinische Post της Παρασκευής ο Β.Σόιμπλε ανέφερε: «Αναμένω ότι το ΔΝΤ θα παραμείνει [στο πρόγραμμα]. Δεν είναι τόσο σημαντικό με ποιο ποσό θα συμμετέχει, αποφασιστικής σημασίας είναι ότι θα το κάνει».

Επιπλέον, δήλωσε ότι θεωρεί πως «μετά η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί άλλο πακέτο βοήθειας και από το 2018 θα έχει πρόσβαση στις αγορές, όπως έχει προγραμματιστεί».

O Σόιμπλε συναντήθηκε την Πέμπτη με τον Ντάισελμπλουμ, ενώ είχε επικοινωνία και με το ΔΝΤ. Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών έχει υποβαθμίσει τις προσδοκίες για «λευκό καπνό» στη Μάλτα, αλλά επιθυμεί το ζήτημα να έχει κλείσει μέχρι τον Μάιο.

Από την πλευρά του το ΔΝΤ επισημαίνει ότι υπάρχει μεν πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, ωστόσο επισημαίνει ότι υπάρχουν ακόμη σημαντικά ζητήματα ανοιχτά.

Επί της ουσίας, στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης βρίσκεται το θέμα της δοσολογίας στα μέτρα για τις συντάξεις, καθώς το ΔΝΤ επιζητεί εφάπαξ περικοπή στην προσωπική διαφορά το 2019, ενώ η κυβέρνηση θέλει να τα «σπάσει» σε δύο δόσεις, το 2019 και το 2020.

Ως διαπραγματευτικό χαρτί, το ΔΝΤ φέρεται να ζητά εφαρμογή μέτρων ήδη από το 2018, υποστηρίζοντας ότι δεν θα επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Ωστόσο, βασικό ατού της ελληνικής πλευράς, που εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξη για το ενδεχόμενο να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα σήμερα, είναι η Κομισιόν, καθώς συντάσσεται με τις εκτιμήσεις της Αθήνας για το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2016.

 

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ της Πέμπτης ο Αλέξης Τσίπρας.

Πρώτο θέμα πάντως, σε όλα τα μέσα διεθνώς είναι η επίθεση με πυραύλους Τόμαχοκ, που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ κατά αεροπορικής βάσης στη Συρία, ως απάντηση στη χημική επίθεση, που οι Ηνωμένες Πολιτείες αποδίδουν στον Άσαντ.

Σόιμπλε: Η επίτευξη συμφωνίας απαιτεί λίγες μέρες ακόμα

Πρόοδος ελπίζει να σημειωθεί κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup στη Μάλτα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για το ευρώ, Βάλντις Ντομπρόφσκις.

«Eλπίζω ότι θα σημειώσουμε καλή πρόοδο σήμερα σε ό,τι αφορά τις βασικές παραμέτρους για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης πρέπει να γίνει «σε σύντομο χρονικό διάστημα και το αργότερο μέχρι το επόμενο Eurogroup».

Όπως εξήγησε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τους στόχους της για το 2015 και το 2016, ενώ είναι σε τροχιά επίτευξης των στόχων της γι' αυτή τη χρονιά. Τέλος, ανέφερε πως τα «ανοιχτά ζητήματα», που αφορούν τη δημοσιονομική πορεία για το 2018 και τα επόμενα χρόνια, επιλύονται.

Συνάντηση με τον Σοσιαλδημοκράτη Σταϊνμάγιερ θα έχει στις 17.30 ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Η Αθήνα προσδοκά στη στήριξη του SPD κόντρα στον Σόιμπλε.

Süddeutsche Zeitung: Tο Βερολίνο κινεί τα νήματα των διαπραγματεύσεων για την Ελλάδα

Θύματα της διαμάχης Σόιμπλε - ΔΝΤ για τα πλεονάσματα, οι πολίτες και οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα, τονίζει σε ανάλυσή της η Süddeutsche Zeitung (SZ)

Μοσκοβισί: Είναι η στιγμή, που πρέπει όλοι να συμφωνήσουμε στις παραμέτρους μίας καλής συμφωνίας

Ντάισελμπλουμ: Έχουμε δουλέψει εντατικά με τις ελληνικές Αρχές. Θα δώσω τα αποτελέσματα στους υπουργούς Οικονομικών. Δεν θα υπάρξει σήμερα μία μεγάλη πολιτική συμφωνία.

Και ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς-Γεργκ Σέλινγκ, έκανε λόγο για πρόοδο στο ελληνικό ζήτημα, κατά την προσέλευσή του στο Eurogroup.

Δεν μου έχουν ζητήσει να παραιτηθώ. Μου εστάλη μια επιστολή, θα παραστώ στο Ευρωκοινοβούλιο και προγενέστερα, θα βρεθώ πάλι εκεί, να μιλήσω για την Ελλάδα. Είναι στη διάθεση όλων και θέλω να τελειώσω τη θητεία μου, που τελειώνει μέχρι τον Ιανουάριο του 2019

Ντομπρόφσκις: Αναμένουμε πρόοδο

"Αναμένουμε σημαντική πρόοδο στο σημερινό Eurogroup, που θα ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, προσερχόμενος στο Eurogroup.

Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί άλλο πακέτο βοήθειας

Ποια είναι η εκτίμηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών για το σημερινό Eurogroup στη Μάλτα. Τι δήλωσε για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

Συνάντηση Τσακαλώτου - Ντάισελμπλουμ σε εξέλιξη

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Eurogroup Γερουν Ντάισελμπλουμ και με τους επικεφαλής των θεσμών πραγματοποιεί αυτήν την ώρα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, λίγο πριν την έναρξη των εργασιών του Eurogroup στη Βαλέτα της Μάλτας, σύμφωνα με αξιωματούχο της ευρωζώνης.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και με τους επικεφαλής των θεσμών βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, λίγο πριν από την έναρξη των εργασιών του Eurogroup στη Βαλέτα της Μάλτας, σύμφωνα με αξιωματούχο της ευρωζώνης.

Η συνάντηση γίνεται σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσουν οι διαπραγματευτικές θέσεις των θεσμών και της Ελλάδας, λίγο πριν από το Eurogroup που στόχο έχει μια καταρχήν συμφωνία, η οποία θα επιτρέψει στους εκπροσώπους των θεσμών να επιστρέψουν στην Αθήνα το συντομότερο δυνατό για να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο.

«Ωρα» μηδέν για την Ελλάδα

Μια από τις πιο κρίσιμες συνεδρίασης του Eurogroup για την Ελλάδα διεξάγεται σήμερα στη Μάλτα.  Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης βρίσκονται ήδη στη Βαλέτα, για μια απο τις σημαντικότερες συνεδριάσεις που αφορά και το μέλλον της χώρας μας.

Απο χθες το βράδυ ταξίδεψε στη Βαλέτα και η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο γερμανός υπουργός Β. Σόιμπλε και ο επικεφαλής του οργάνου Γ. Ντάισελμπλουμ, μετέβησαν απ' ευθείας απο το Βερολίνο στη Μάλτα , μετά τη χθεσινοβραδυνή συνάντησή τους, τηρώντας σιγή ιχθύος.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα