Στον αέρα η επιστροφή των δανειστών. Μεγάλες οι διαφορές ΕΕ - ΔΝΤ

Δεν βγήκε «λευκός καπνός» στο EuroWorking Group της Δευτέρας.  Η συνεδρίαση κατέληξε σε αδιέξοδο, καθώς δεν ξεπεράστηκαν οι διαφωνίες μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ,  γεγονός που σημαίνει ότι οι θεσμοί δεν θα επιστρέψουν άμεσα στην Ελλάδα.

Η λύση παραπέμπεται σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο και η επιστροφή των δανειστών φαίνεται πως θα εξαρτηθεί από τις διαβουλεύσεις που θα γίνουν στο Eurogroup της 7ης Μαρτίου.  Στο Eurogroup  παρέπεμψε, εξάλλου, το θέμα και ο Γερμανός εκπρόσωπος Τύπου, ερωτηθείς για περιθώριο δημοσιονομικής χαλάρωσης, μέσω της σύνδεσης του προσφυγικού με τη διαπραγμάτευση.

Όπως διέρρευσε, η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει και το ενδεχόμενο να ζητήσει την παρέμβαση της  Κριστίν Λαγκάρντ, προκειμένου λύσει το γόρδιο δεσμό που έχει προκληθεί.

Σύμφωνα με παράγοντα των Βρυξελλών, «παραμένουν μεγάλες οι διαφορές των υπολοίπων πλευρών με το ΔΝΤ», καθώς το Ταμείο εκτιμά ότι το 2015 έκλεισε με πρωτογενές έλλειμμα 0,6% και ύφεση 2%.

Οι τρεις ευρωπαϊκοί Θεσμοί, εξάλλου, σε μια προσπάθεια να βρεθεί  «κοινό έδαφος» για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος είχαν την Κυριακή μυστική συνάντηση στην Φρανκφούρτη.

antenna

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα