Σόιμπλε: Παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις Ντράγκι

Οι δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ότι η δημοσιονομική πολιτική θα μπορούσε να παίξει μεγαλύτερο ρόλο στην προώθηση της ανάπτυξης, «παρερμηνεύθηκαν» σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Γνωρίζω τον Μάριο Ντράγκι πολύ καλά, νομίζω πως τον παρερμηνεύουν», δήλωσε σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Passauer Neue Presse, ο Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι σέβεται την ανεξαρτησία του κεντρικού τραπεζίτη.

Τα σχόλια του Ντράγκι από το Τζάκσον Χόουλ την περασμένη Παρασκευή, ερμηνεύτηκαν σε μεγάλο βαθμό ως στροφή προς τη στήριξη των μεγαλύτερων δημοσιονομικών κινήτρων έναντι της λιτότητας.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε επίσης πως δεν είναι ευχαριστημένος με τα σχόλια του πρώην υπουργού Οικονομίας της Γαλλίας, Αρνό Μοντεμπούργκ αναφορικά με την «εμμονή» της Γερμανίας με τη λιτότητα, όμως αυτό είναι μια εσωτερική διαμάχη της Γαλλίας, ενώ υπήρξαν συνέπειες, αφού ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ “παραίτησε” τον Μοντεμπούργκ από την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα