Ο Μάρτιν Σουλτς προτείνει Ειδικές Οικονομικές Ζώνες

Κατασκευή Ιστοσελίδων, E-shop Greenweb

Τη δημιουργία ειδικών οικονομικών ζωνών στην Ελλάδα ο πρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς προκειμένου να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη και η χώρα να βγει από την κρίση, σε συνέντευξή του στο Spiegel.

Ο Μ. Σουλτς ανέφερε  ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα πρόγραμμα λιτότητας, αλλά και ότι  αυτό που χρειάζεται είναι μια στρατηγική επαναφοράς  της οικονομίας  σε τροχιά ανάπτυξης.  Όπως διευκρίνισε αυτό θα υλοποιηθεί  μέσω επενδυτικών προγραμμάτων και με ταυτόχρονο έλεγχο από την ΕΕ.

Κατά τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας «οργανισμός ανάπτυξης», στον  οποίο Ευρωπαίοι και  Έλληνες πολιτικοί θα εντοπίζουν έργα προς υποστήριξη και θα ελέγχουν την εισροή των κονδυλίων. «Θα υπάρχει έλεγχος, αλλά και οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης», διευκρινίζει ο Σουλτς, αλλά παράλληλα καλεί την Ελλάδα να  αποδεχτεί  την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων από ευρωπαίους  αξιωματούχους επί ελληνικού εδάφους.  Αλλά συμπληρώνει ότι «δεν πρόκειται για μια  εχθρική δύναμη κατοχής, αλλά για εργαλείο βοήθειας».

Δείτε ακόμα