Καλοκαιρινές εκπτώσεις 2011 από 15 Ιουλίου: Προκρατήσεις

Στον ρυθμό των εκπτώσεων, οι οποίες αρχίζουν επισήμως στις 15 Ιουλίου, κινείται το λιανεμπόριο. Πολυκαταστήματα, μεγάλες και μικρές αλυσίδες έχουν ήδη προχωρήσει σε προεκπτώσεις που φτάνουν συνήθως το 50%, ενώ και φέτος οι προκρατήσεις εμπορευμάτων σε τιμές εκπτώσεων έχουν ήδη αρχίσει.
Αλυσίδες και πολυκαταστήματα έχουν επιστρατεύσει τα SMS, τα οποία πέφτουν... βροχή στα κινητά τηλέφωνα των καταναλωτών ενημερώνοντάς τους για τις προσφορές.
Ηδη επιχειρήσεις όπως τα πολυκαταστήματα Attica, οι αλυσίδες Vardas, BCBGMAXAZRIA και CANALI, αλλά και τα Levi's, καλούν τους πελάτες τους να προεπιλέξουν ό,τι θέλουν με τιμές εκπτώσεων και να τα παραλάβουν μετά τις 15 Ιουλίου. Αντίστοιχα προσφορές έχουν ήδη αρχίσει, μεταξύ άλλων, τα ΙΚΕΑ, τα πολυκαταστήματα Notos galleries και Νotos home και τα Ηοndos Center συνδυάζοντας και δώρα με συγκεκριμένες αγορές, ενώ προσφορές κάνουν και τα καταστήματα Ανδρεάδης homestores.
Στις εκπτώσεις. Οπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς, οι τιμές στις εκπτώσεις αναμένεται να είναι γενναίες και θα φτάσουν ακόμα και το 70% από την πρώτη μέρα.

Η ραγδαία μείωση των πωλήσεων από την αρχή του χρόνου - η οποία για ορισμένες επιχειρήσεις έχει ξεπεράσει ακόμα και το 40% - και το κακό κλίμα που υπάρχει στην αγορά και συνεχώς επιδεινώνεται, οδηγούν τους εμπόρους σε μπαράζ προσφορών, αν και δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι ούτε οι θερινές εκπτώσεις θα καταφέρουν να ανατρέψουν την καθοδική πορεία της αγορά. Πάντως ήδη οι μειώσεις τιμών φτάνουν ακόμα και το 50% και αφορούν σχεδόν όλη την γκάμα των προϊόντων, όπως είδη ένδυσης, υπόδησης, ηλεκτρονικές συσκευές, είδη σπιτιού και έπιπλα.
Δεν είναι λίγες, μάλιστα, οι επιχειρήσεις που για μία ακόμη χρονιά προχωρούν σε προωθητικές ενέργειες, όπως συστημένες επιστολές, κληρώσεις δώρων, φυλλάδια κ.λπ. επιδιώκοντας να δελεάσουν τους καταναλωτές, προκειμένου να προσέλθουν στα καταστήματά τους και να ψωνίσουν.