Αποδείξεις στη φορολογική δήλωση: Πώς θα κατατεθούν

Οι αποδείξεις πρέπει να συνυποβάλλονται με τις φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος, που υποβάλλονται στις Εφορίες, ή στέλνονται ταχυδρομικά. Σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, οι αποδείξεις φυλάσσονται από τους φορολογούμενους μαζί με τα λοιπά δικαιολογητικά, για να προσκομιστούν στην Εφορία, όταν ζητηθούν.

Σε δειγματοληπτικό έλεγχο, που θα επιλέγεται ανά μήνα, θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών, αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας παραλαβής των φορολογικών δηλώσεων, προκειμένου να διαπιστωθεί η ύπαρξη των αποδείξεων που «κτίζουν» το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, και η ακριβής δήλωσή τους στην Εφορία.

Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο, επισημαίνοντας ότι «αυτονόητο είναι ότι θα ληφθούν υπόψη στο δείγμα η αναλογία εισοδήματος και προσκομιζομένων αποδείξεων, καθώς και τα ποσά επιστρεφομένων φόρων».

Ως γνωστόν, ο φορολογούμενος μπορεί να "κτίσει" το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ με τις αποδείξεις δαπανών, ενώ δίνεται και η δυνατότητα επιστροφής φόρου, εάν συγκεντρώσει μεγαλύτερο ποσό αποδείξεων από αυτό που απαιτείται για το αφορολόγητο όριο (συνολικά 15.000 ευρώ ο μεμονωμένος φορολογούμενος και 30.000 ευρώ η οικογένεια σε κοινή δήλωση).

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα