Ευρωεκλογές - Κύπρος: Έκπληξη με το ποσοστό 19,3% του YouTuber Φειδία Παναγιώτου

Ευρωεκλογές - Κύπρος: Έκπληξη με το ποσοστό 19,3% του YouTuber Φειδία Παναγιώτου

Στο 100% της καταμέτρησης των ψήφων, οι πολίτες της Κύπρου επέλεξαν τους ακόλουθους έξι αντιπροσώπους τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πρόκειται για τους Λουκά Φουρλά και Μιχάλη Χατζηπαντέλα (ΔΗΣΥ), τον Γιώργο Γεωργίου (ΑΚΕΛ), τον Φειδία Παναγιώτου (ανεξάρτητος), τον Γεάδη Γεάδη (ΕΛΑΜ) και τον Κώστα Μαυρίδη (ΔΗΚΟ).

Ποιος είναι ο Φειδίας Παναγιώτου

Ο Φειδίας Παναγιώτου είναι ένας 24χρονος, γιος ιερέα, χωρίς ακαδημαϊκές σπουδές.  Ασχολείται με το TikTok και το YouTube, όπου δημιουργεί περιεχόμενο που σημειώνει τεράστια επιτυχία.

Πριν από λίγους μήνες, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να κατέβει στις ευρωεκλογές μέσω ενός βίντεο στο οποίο φορούσε τρεις γραβάτες, σακάκι και σορτς. Από την αρχή τόνισε ότι δεν έχει καμία γνώση περί πολιτικής και δεν γνωρίζει τίποτα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά μέσα σε λίγους μήνες θα ρωτήσει, θα διαβάσει και θα μάθει.

Τα αποτελέσματα

Πρώτο κόμμα αναδείχθηκε ο ΔΗΣΥ ο οποίος διατηρεί τις δύο έδρες του επανεκλέγοντας τον Λουκά Φουρλά και για πρώτη φορά τον Μιχάλη Χατζηπαντέλα, ενώ το δεύτερο ΑΚΕΛ είχε απώλεια μιας από τις δύο έδρες του και επανεκλέγει στο 95% τον Γιώργο Γεωργίου.

Τον Κώστα Μαυρίδη επανεκλέγει το ΔΗΚΟ και πρώτη φορά το ΕΛΑΜ θα εκπροσωπηθεί στο Ευρωκοινοβούλιο με τον πρώτο του Ευρωβουλευτή, τον Γεάδη Γεάδη. Την μεγάλη έκπληξη έκανε ο μεμονωμένος υποψήφιος Φειδίας Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε την τρίτη θέση στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων. Η ΕΔΕΚ απώλεσε την έδρα της στο Ευρωκοινοβούλιο.

Σε ό,τι αφορά στα ποσοστά, ο ΔΗΣΥ λαμβάνει 24,8%, το ΑΚΕΛ 21,7%, ο Φειδίας Παναγιώτου 19,22%, το ΕΛΑΜ 11,1% και το ΔΗΚΟ  9,7%.

Πηγή: liberal.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα