Οι διάσημοι Coldplay απειλούν τις εκλογές στην Κύπρο – Πολλοί επιλέγουν Αθήνα παρά να μείνουν να ψηφίσουν

Οι διάσημοι Coldplay απειλούν τις εκλογές στην Κύπρο – Πολλοί επιλέγουν Αθήνα παρά να μείνουν να ψηφίσουν

Από την μια η πολυπλοκότητα των εκλογών και ο καιρός, από την άλλη η διπλή συναυλία στις 8 και 9 Ιουνίου στην Αθήνα του δημοφιλούς συγκροτήματος Coldplay που γέμισε τις πτήσεις με Κύπριους οι οποίοι θα ταξιδέψουν για να τους ακούσουν, και στη μέση η Υπηρεσία Εκλογών να ετοιμάζεται να ανοίξει τις κάλπες και οι υποψήφιοι να φέρουν τους ψηφοφόρους στα εκλογικά κέντρα.

Η συναυλία του γνωστού συγκροτήματος καθώς και ο καύσωνας  των τελευταίων ημερών ήρθαν να προστεθούν στον προβληματισμό που επικρατεί γύρω από το πώς και πόσο θα επηρεάσει τη συμμετοχή, η πολυπλοκότητα της εκλογικής αναμέτρησης των εκλογών. Αυτοί οι παράγοντες θεωρούνται ότι θα επιδράσουν στο τελικό ποσοστό της αποχής.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει μία ανησυχία σε κομματικά επιτελεία ότι ενδεχομένως ο στόχος της αυξημένης συμμετοχής από την ταυτόχρονη διεξαγωγή των δύο εκλογικών αναμετρήσεων μπορεί να μην επιτευχθεί και ένας από τους λόγους να είναι αυτή καθαυτή η πολύπλοκη διαδικασία των εκλογών.

Από την άλλη, η συναυλία του δημοφιλούς συγκροτήματος είναι ένας ακόμα λόγος αφού για πολλούς θαυμαστές του είναι μια μοναδική ευκαιρία να το δουν στην Αθήνα. Συμπίπτει όμως να είναι τις μέρες των εκλογών. Και φυσικά μεταξύ του διλήμματος, εκλογές ή συναυλία, προτιμούν το δεύτερο.

Όσον αφορά τον καιρό, ο υδράργυρος αναμένεται να υποχωρήσει αρκετά την Κυριακή, ωστόσο, οι καύσωνες που προηγούνται έχουν ήδη δημιουργήσει μια διάθεση φυγής προς παραλίες και άλλα τουριστικά θέρετρα, βάζοντας την πρόθεση για ψήφο σε δεύτερη μοίρα. Αν προλάβουν θα παν….

Για την ιστορία, στις ευρωεκλογές του 2019 είχε καταγραφεί το μεγαλύτερο ποσοστό αποχής σε εκλογική αναμέτρηση στην Κύπρο. Συγκεκριμένα από το σύνολο των 641.181 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, ψήφισαν οι 288.483,  ποσοστό 44.99%, ενώ 352.698, ποσοστό 55.01%, έμειναν στην αποχή. Διευκρινίζεται βέβαια ότι στην αύξηση του ποσοστού της αποχής συνδράμει και το γεγονός ότι στο σύνολο των ψηφοφόρων για τις ευρωεκλογές, προστίθενται και οι Τ/κ, η συμμετοχή των οποίων κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Πηγή: philenews.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα