Προβληματίζουν οι περιπτώσεις θρομβώσεων σε Κύπρο και Μυτιλήνη. Νεκρό 39χρονο μοντέλο

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στην Κύπρο, σύμφωνα με όσα μετέφερε ο δημοσιογράφος Σωτήρης Παπαδόπουλος, μετά το θάνατο του 39χρονου μοντέλου λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της

Η Στεφανί Ντιπουά που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Κύπρου μετά από θρόμβωση σοβαρής μορφής είχε εμβολιαστεί με AstraZeneca στις 6 Μαΐου.

Στις αναρτήσεις της στο Facebook, έγραφε πόσο άσχημα ένιωσε μετά την πρώτη δόση, επισημαίνοντας ότι ήταν άρρωστη τις επόμενες ημέρες.

Παρά τις προσπάθειες από τους γιατρούς στο νοσοκομείο η κοπέλα κατέληξε. Η περιπέτειά της κράτησε περίπου 15 ημέρες.

Δεν έχει διαπιστωθεί ακόμα αν ο θάνατός της οφείλεται στο εμβόλιο. Έχουν σταλεί όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να διερευνηθεί. Οι θρομβώσεις είναι ωστόσο ένα γεγονός που απασχολεί την Κύπρο καθώς υπάρχουν 5 περιστατικά (4 με εμβόλιο AstraZeneca κι 1 με Pfizer) σε μισό εκατομμύριο εμβολιασμούς.

Ο εμβολιασμός προχωράει κανονικά, τα εμβόλια AstraZeneca δόθηκαν σε προσωπικούς γιατρούς και η κυβέρνηση φιλοδοξεί να έχει εμβολιαστεί πάνω από 40% του πληθυσμού και με τις δύο δόσεις.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην Κύπρο υπάρχει δυνατότητα επιλογής του εμβολίου.

Την ίδια στιγμή, στη Λέσβο,  λίγες ώρες μετά τον θάνατο της 63χρονης πού νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο» από την 1η Απριλίου έχοντας υποστεί θρομβοεμβολικό επεισόδιο λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca ένα νέο συμβάν πιθανής θρόμβωσης, καταγράφηκε και εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η 63χρονη γυναίκα είχε κάνει το εμβόλιό της στις 2 Μαρτίου. Την 1η Απρίλη αισθάνθηκε αδιαθεσία και είχε πρόβλημα με την αναπνοή της. Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς της έπαθε ανακοπή. Οι διασώστες κατάφεραν να την επαναφέρουν. Η γυναίκα βρισκόταν στη ΜΕΘ κι έδινε μάχη για τη ζωή της αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Όσον αφορά στην 36χρονη γυναίκα, εισήχθη στο νοσοκομείο της Λέσβου 15 ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca με συμπτώματα θρόμβωσης. Η γυναίκα υπέστη εγκεφαλικό. Οι γιατροί την κράτησαν στη ζωή και κρίθηκε η κατ’ επείγουσα μεταφορά της στο Ιπποκράτειο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του δημοσιογράφου Γιάννη Σινάνη, οι γιατροί είναι ξεκάθαροι πως η θρόμβωση που προκάλεσε το εγκεφαλικό συνδέεται με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα