Μητροπολίτης Μόρφου: Δεν εφαρμόζω τα μέτρα για τον κορονοϊό - Φταίει η νέα τάξη πραγμάτων

Μητροπολίτης Μόρφου: Δεν εφαρμόζω τα μέτρα για τον κορονοϊό - Φταίει η νέα τάξη πραγμάτων

Το δικό του μανιφέστο κατά της πανδημίας του κορονοϊού, έβγακε μέσω εγκυκλίου, ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος.

Όπως τονίζει, αρνείται να εφαρμόσει τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυπριακή κυβέρνηση την Τετάρτη κάνοντας λόγο για νέα τάξη πραγμάτων και προσπάθεια φτωχοποίησης του πληθυσμού από σκοτεινές και εωσφορικές δυνάμεις με στόχο να χάσουν οι πολίτες την πίστη τους και να αρχίσουν να εκλιπαρούν για εμβόλια τα οποία δημιούργησαν κάποιοι για να κερδίσουν χρήματα.

Παράλληλα διαμηνύει προς πάσα κατέυθυνση πως οι ιεροί ναοί της Μητρόπολης Μόρφου θα συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους. 

«Τόσον οι ιερές Ακολουθίες και Θείες Λειτουργίες, όσο και τα ιερά Μυστήρια», αναφέρει, «θα τελούνται κανονικά.  Ούτε κορδέλλες θα τοποθετηθούν στα στασίδια, ούτε οποιεσδήποτε ιερέας ή επίτροπος θα έχει το δικαίωμα να καθορίζει τον αριθμό των εισερχομένων στο ναό πιστών, ούτε και να τους απαγορεύσει την είσοδο εν ώρα Ακολουθίας», αναφέρει.

«Αναλαμβάνω», καταλήγει, «εξ ολοκλήρου την ευθύνη, ενώπιον του Θεού και ενώπιον του νόμου, εγώ προσωπικά, ο Μητροπολίτης σας. Και είμαι έτοιμος, χάριν της απρόσκοπτης λειτουργίας των ιερών μας ναών και της τέλεσης των Ακολουθιών και Μυστηρίων μας, να παρασταθώ στα δικαστήρια του κόσμου τούτου».

Βέβαια δεν είναι το πρώτο «χτύπημα» του συγκεκριμενου μητροπολίτη κατά την διάρκεια της πανδημίας

Πριν λίγες μέρες ο μητροπολίτης είχε ισχυριστεί ότι ο υπάρχει από το 2017 συγκεκριμένη ιστορία του «Αστερίξ» που αναφέρεται στο κορωνοϊό, θέλοντας να αποδείξει ότι κάποιοι ετοιμάζουν αυτά που ζούμε σήμερα με τον κορωνοϊό.

«Δεν είμαστε συνωμοσιολόγοι», είπε αναφερόμενος στην συγκεκριμένη ιστορία στο δημοφιλές κόμικ.

Ενώ φέτος τον Αύγουστο είχε προτρέψει τους γονείς στην Κύπρο να βρουν τρόπο ώστε να μη φοράνε μάσκα τα παιδιά τους.

«Τα παιδιά σας και τα μάτια σας! Και τα μάτια και το στόμα, θέλουν πρόσωπο που να βλέπει τον Θεό χωρίς μάσκα! Εάν μάθουμε τα παιδιά μας από τώρα, με τις μάσκες, θα γίνει μια Κοινωνία μετά από 20 χρόνια, "δαιμόνων"! Όχι ανθρώπων! "Δαιμόνων"!», είχε σημειώσει χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Νεόφυτος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα