Απίστευτη τουρκική πρόκληση: Τουρκικά F-16 γιορτάζουν την εισβολή

Στα Κατεχόμενα φαίνεται πως υπάρχει ένα εορταστικό κλίμα στην σημερινή επέτειο από την τραγική τουρκική εισβολή της Κύπρου το 1974, με τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις να προχωρούν σε προκλητικές ενέργειες για να γιορτάσουν την ειρηνευτική επιχείρηση όπως χαρακτηρίζουν τον «Αττίλα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 πετούσαν τις πρώτες πρωϊνές ώρες του Σαββάτου, στην περιοχή όπου είχε γίνει η απόβαση των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο το «θερμόμετρο» των εντάσεων και της προκλητικότητας σε μια «μαύρη» ημέρα για την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ειδικότερα, στις 2.15 π.μ. πέταξαν τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F 16 για πρώτη φορά, πάνω από την παραλία στο Πέντε μίλι όπου είχε γίνει η απόβαση του τουρκικού στρατού στην εισβολή της 20ης Ιουλίου 1974, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Σκοπιά μέχρι το πρωί» που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο συγκεκριμένο σημείο.

 

Τα πανηγύρια της ντροπής κορυφώθηκαν με τη στρατιωτική παρέλαση το πρωί σε κεντρικό δρόμο της κατεχόμενης Λευκωσίας, παρουσία του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί και του Αντιπροέδρου της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι.

 

Πηγή: Cyprus Times

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ