Τραγωδία στη Κύπρο με 8χρονο παιδάκι

Τραγωδία στη Κύπρο με 8χρονο  παιδάκι

Τα αίτια θανάτου 8χρονου παιδιού, που ξεψύχησε τα ξημερώματα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, αναμένεται να καταδείξει η νεκροτομή που θα διενεργηθεί αύριο επί της σορού του.

Όπως αναφέρθηκε στο ΚΥΠΕ από το γραφείο του Υπουργού Υγείας, το παιδάκι μεταφέρθηκε το απόγευμα της Κυριακής από την αλλοδαπή μητέρα του στις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, έχοντας ψηλό πυρετό.

Αφού εξετάστηκε από γιατρό, κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία του στο Παιδιατρικό Τμήμα, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα η μητέρα ζήτησε να υπογράψει εξιτήριο και μετέφερε το παιδί πίσω στο σπίτι.

Γύρω στις 2 τα ξημερώματα, η ίδια έφερε ξανά το παιδί στις Πρώτες Βοήθειες με χαμηλούς παλμούς, υψηλό πυρετό και σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, ενώ παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το οκτάχρονο παιδί έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Όπως επισημάνθηκε, οι γιατροί του νοσοκομείου ακολούθησαν όλες τις ενδεδειγμένες πρακτικές από την πρώτη στιγμή που το παιδί είχε φτάσει στις Πρώτες Βοήθειες και δεν υπάρχει οτιδήποτε που να υποδηλώνει ιατρική αμέλεια.

Τα ακριβή αίτια θανάτου του άτυχου παιδιού αναμένεται να καταδείξει η νενομισμένη νεκροτομή που θα διενεργηθεί την Τρίτη.

 

kathimerini.com.cy

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κύπρος

-
Σχολιάστε το άρθρο: