Μητέρα εισέβαλε σε σχολείο έσπασε γραφεία, έδειρε την υποδιευθύντρια για τις απουσίες

Μητέρα εισέβαλε σε σχολείο έσπασε γραφεία, έδειρε την υποδιευθύντρια για τις απουσίες

Αίσθηση προκάλεσε καταγγελία από τον καθηγητικό σύλλογο του Λυκείου Κύκκου Α’ στη Λευκωσία για μητέρα η οποία εισέβαλε στο σχολείο όπου φοιτά η κόρη της και προκάλεσε τον κακό χαμό προβαίνοντας σε ξυλοδαρμό και σπάζοντας οτι έβρισκε μπροστά της.

Σύμφωνα με αυτή, επειδή η μαθήτρια κόρη της έμεινε στην ίδια τάξη από απουσίες, εισέβαλλε στο σχολείο και ζητούσε εξηγήσεις, ζητώντας να διαγραφούν οι απουσίες.

Στη συνέχεια προκάλεσε ζημιές στο χώρο ενώ χειροδίκησε σε βάρος της υποδιευθύντριας στο σχολείο.

Η καταγγελία του Συλλόγου διδασκόντων:

«Ο καθηγητικός Σύλλογος του Λυκείου Κύκκου Α’ σε Έκτακτη Συνεδρία στις 17 του Μάη αποφάσισε όπως εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του και να καταγγείλει τη στάση μητέρας μαθήτριας του σχολείου η οποία είναι στην Β’Λυκείου.

Η μητέρα όπως αναφέρουν οι καθηγητές προσήλθε με επιθετική στάση την Τετάρτη στις 16 του Μάη στο σχολείο για να ζητήσει εξηγήσεις για το ότι η κόρη της έμεινε στάσιμη λόγω απουσιών. Η κόρη της όπως αναφέρει η επιστολή είχε συνολικά 265 απουσίες με το όριο να είναι στις 119.

Η μητέρα της ζητούσε όπως αυτές διαγραφούν. Σε συνάντηση της με τον Δ/ντη, με μια Βοηθό Δ/ντρια και με τη Σύμβουλο του σχολείου η μητέρα επέδειξε σύμφωνα με τον Σύλλογο απαράδεκτη και απρεπή συμπεριφορά εξυβρίζοντας χυδαία, απειλώντας και προκαλώντας σωματική βλάβη στη Βοηθό Δ/ντρια και υλικές ζημιές στον χώρο της Γραμματείας.

Η συμπεριφορά αυτή συνεχίστηκε και στην είσοδο του σχολείου με την μητέρα να εξυβρίζει και να απειλεί και τον υπεύθυνο βοηθό Δ/ντη του τμήματος της κόρης της.

Μεταξύ άλλων είναι θέση του Συλλόγου, ότι οι Αρμόδιοι επιβάλλεται εκ των ιδίων των πραγμάτων να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δράσουν προληπτικά, ώστε να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια ή και χειρότερα περιστατικά τα οποία ενδεχομένως να μας φέρουν εκ των υστέρων σε θέση να θρηνούμε ματαίως «επί των ερειπίων».

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κύπρος

-
Σχολιάστε το άρθρο: