Καθηγητής Λυκείου ξυλοκοπήθηκε στο προαύλιο από μαθητές

Δυστυχώς για πολλοστή φορά το τελευταίο έτος είμαστε αναγκασμένοι να καταγράψουμε ακόμα μια καταγγελία για σοβαρότατο περιστατικό ακραίας βίας εντός σχολικού χώρου, μετά από την δημοσιοποίηση από το Sigmalive συγκεκριμένων εγγράφων που αφορούν σε υπόθεση άγριου ξυλοδαρμού καθηγητή από μαθητή του σε περιφερειακό Λύκειο. Σύμφωνα δε με τον δημοσίευμα η καταγγελία ήδη βρίσκεται ενώπιον της Διεύθυνσης του εν λόγω σχολείου καθώς και του Υπουργείου Παιδείας, γεγονός που καταδεικνύει και την σοβαρότητα της υπόθεσης.

Έγγραφα που εξασφάλισε το Sigmalive, πιστοποιούν πως ο καθηγητής στην καταγγελία του, αναφέρει για το περιστατικό ότι στις 24/02/2017 κι ενώ παρέδιδε μάθημα σε τάξη του Λυκείου, προέβην σε παρατήρηση κατά μαθητή ο οποίος μιλούσε στο κινητό του τηλέφωνο, παραβαίνοντας τους σχετικούς κανονισμούς. Η υπόδειξη του καθηγητή προκάλεσε την άμεση οργή του μαθητή, ο οποίος σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, απάντησε εξυβρίζοντας τον καθηγητή.

Σε συνέχεια του περιστατικού της εξύβρισης στην τάξη, ο καθηγητής υπέβαλε γραπτή καταγγελία εις βάρος του μαθητή, γεγονός το οποίο το πληροφορήθηκε ο μαθητής, ο οποίος εκ νέου εξεμάνη και εν συνεχεία εντόπισε τον καθηγητή του, ζητώντας του τον λόγο και σχεδόν αμέσως ξεκινώντας να τον γρονθοκοπεί στο κεντρικό προαύλιο του περιφερειακού Λυκείου.

Σαν να μην έφτανε αυτό όμως, στο επεισόδιο ενεπλάκη και δεύτερος μαθητής, φίλος του πρώτου, ο οποίος άρπαξε από τον λαιμό τον καθηγητή σύμφωνα με την σχετική καταγγελία του καθηγητή. Όπως αναφέρει ο ίδιος, γλίτωσε από τους σε έξαλλη κατάσταση ευρισκομένους μαθητές του, μόνον όταν επενέβη συνάδελφος του καθηγητή, ο οποίος κατάφερε να τον αποσπάσει από τα χέρια των νεαρών.

Εξάλλου, τουλάχιστον τρίτα άτομα, μεταξύ των οποίων μαθητές και καθηγητές, επιβεβαιώνουν τα παραπάνω γεγονότα με καταθέσεις τους στην Αστυνομία, ενώ τονίζεται ότι ο καθηγητής κατονομάζει τους δύο μαθητές από τους οποίους ξυλοκοπήθηκε, τα οποία όμως δεν θα δημοσιοποιηθούν για ευνόητους λόγους.

Σε ό,τι αφορά τον πρώτο μαθητή, που εξαπέλυσε την επίθεση κατά του καθηγητή, με απόφαση του καθηγητικού συλλόγου στις 13/03 αποφασίστηκε η μεταγραφή του σε άλλο σχολείο, ενώ να σημειωθεί ότι ο καθηγητής είχε ζητήσει απόσπαση του σε άλλο ασφαλές περιβάλλον, αίτημα που δεν έχει ικανοποιηθεί μέχρι της παρούσης ικανοποιηθεί.

Ο καθηγητής, μάλιστα, καταγγέλλει ότι μοναδική έγνοια του διευθυντή του σχολείου ήταν η στοχευμένη υποβάθμιση του περιστατικού, για να αποφύγει ενδεχόμενο στιγματισμό του Λυκείου του. Ο καθηγητής καταλογίζει βαρύτατη ευθύνη σε Κυπριακή Δημοκρατία και Υπουργείο Παιδείας, αφού ως εργοδότης δεν μερίμνησε για το ασφαλές περιβάλλον εργασίας του καθηγητή.

 

newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα