Έκκληση Αναστασιάδη-Ακιντζί στο Νταβός για λύση του Κυπριακού

Έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα για οικονομική και τεχνική στήριξη της λύσης του Κυπριακού, εφόσον υπάρξει συμφωνία, απηύθυναν από το βήμα του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Ωστόσο, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία της ομιλίας του στο Φόρουμ και έκανε αναφορά στο σχέδιο Ανάν, το οποίο ενέκριναν οι Τουρκοκύπριοι, ενώ απέρριψαν οι Ελληνοκύπριοι. Επίσης, πρόβαλε τη θέση της Άγκυρας για να περάσει αγωγός φυσικού αερίου προς την Ευρώπη από την Τουρκία, ενώ αναφέρθηκε και στο νερό που μεταφέρεται από την Τουρκία στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Καλωσορίζοντας τους δύο ηγέτες, ο εκτελεστικός πρόεδρος του WEF Κλάους Σβάμπ ανέφερε: «Έχετε δείξει μεγάλη αφοσίωση και προσπάθεια για την επίλυση του Κυπριακού. Περιμένουμε να ακούσουμε το όραμά σας για την επανενωμένη Κύπρο και τα οφέλη που θα έχει ο κόσμος από αυτό». Σημείωσε ακόμη πως «καθώς ολόκληρος ο κόσμος καταρρέει, η Κύπρος είναι ένα από τις λίγες συγκρούσεις που κινούνται στη σωστή κατεύθυνση», ενώ υπενθύμισε ότι στον Νταβός το 1998 ξεκίνησε η επαναπροσέγγιση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα