Σάλος για αγορά ακινήτου από τη σύζυγο του Αναστασιάδη

Θόρυβος προκλήθηκε σήμερα από δημοσίευμα του Φιλελευθέρου που ανέφερε ότι η Άντρη Αναστασιάδη, σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, αγόρασε οικιστικό ακίνητο από την Αρχιεπισκοπή, με εμβαδόν πέραν των 1.700 τετραγωνικών μέτρων, στην πιο ακριβή περιοχή της Λεμεσού.

Κόμματα της αντιπολίτευσης άφησαν αιχμές για επιλήψιμη πράξη και απαίτησαν εξηγήσεις.

Η εφημερίδα έγραψε, ότι η αγορά έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο, έναντι του ποσού των 500.000 ευρώ. Με την υπογραφή του αγοραπωλητηρίου, η κα. Αναστασιάδη πλήρωσε 40.000 ευρώ σε μετρητά, ως προκαταβολή, ενώ έως τις 30 Απριλίου, θα πρέπει να καταβληθεί στην Αρχιεπισκοπή το ποσό των 160.000 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί σε 75 άτοκες μηνιαίες δόσεις των 4.000 ευρώ έκαστη.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι το ακίνητο βρίσκεται δίπλα στην κατοικία του Προέδρου της Δημοκρατίας, στην περιοχή Μεσοβούνια του δήμου Γερμασόγειας.

Ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ότι δεν υπάρχει τίποτε το μεμπτό, γιατί η πώληση του κτήματος έγινε στο πλαίσιο συνήθων πράξεων πώλησης κτημάτων της Αρχιεπισκοπής, σε τρέχουσες τιμές.

Έκπληξη και λύπη για το δημοσίευμα «μιας έγκριτης εφημερίδας» εξέφρασε η κ. Αναστασιάδη. Σε γραπτή δήλωση, η κα. Αναστασιάδη αναφέρει, ότι με το δημοσίευμα επιχειρείται να αναχθεί σε πολιτικό θέμα, ενώ πρόκειται για μια καθόλα νομότυπη ιδιωτική πράξη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα