Σόιμπλε: Στο χέρι της Κύπρου οι αλλαγές

Η ίδια η κυπριακή κυβέρνηση θα αποφασίσει σχετικά με πιθανές αλλαγές στο πρόγραμμα διάσωσης», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και αναγνώρισε την δυσκολία της πολιτικής κατάστασης στη χώρα.

«Η εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Κύπρο είναι πολύ δύσκολη. Πρέπει κανείς να το καταλάβει και να το σεβαστεί. Ας περιμένουμε τώρα για τις αποφάσεις της Κύπρου», είπε ο κ. Σόιμπλε.

Ερωτηθείς εάν θα δεχόταν αλλαγές στο πρόγραμμα, ανέφερε ότι «η απόφαση σχετικά με τις λεπτομέρειες είναι θέμα της κυπριακής κυβέρνησης».

Στο αντίστοιχο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο Γιοργκ Άσμουσεν, ο οποίος είπε πως «εναπόκειται στην κυπριακή κυβέρνηση και μόνον να αποφασίσει εάν θέλει να τροποποιήσει τη δομή της συνεισφοράς από τον τραπεζικό τομέα».

Το μέλος του δ.σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) τόνισε, όμως, ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξοικονομηθεί το ποσό των 5,8 δισ. ευρώ.

«Το σημαντικό είναι να παραμείνει το ύψος της συνεισφοράς αυτής στα 5,8 δισ. ευρώ», ανέφερε ο Άσμουσεν, μιλώντας σε δημοσιογράφους, και πρόσθεσε πως «παραμένει στα χέρια της κυπριακής κυβέρνησης και του κοινοβουλίου να αποφασίσουν για τη δομή αυτή» της δασμολόγησης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα