Φωτιά - Κύπρος: Μαύροι καπνοί σκέπασαν τον ουρανό της Πάφου από τη φωτιά στο Ψάθι

Φωτιά - Κύπρος: Μαύροι καπνοί σκέπασαν τον ουρανό της Πάφου από τη φωτιά στο Ψάθι

Δύσκολες στιγμές βιώνουν οι κάτοικοι των κοινοτήτων Κούρδακα, Χούλου, Πολέμι, Ψάθι, Λεμονάρι, Δρίνια, Δρίμου, Γιόλου και Αγίου Δημητριανού εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται  της επαρχίας Πάφου.

Πυροσβεστική. ΕΜΑΚ, Αστυνομία, Επαρχιακή Διοίκηση, Πολιτική Άμυνα, Ταμείο Θήρας, Τμήμα Δασών, Κοινοτικά Συμβούλια και εθελοντικές ομάδες έχουν στήσει γιγαντιαία επιχείρηση για την κατάσβεση της φωτιάς, με επίγεια και εναέρια μέσα.

Οι πυκνοί μαύροι καπνοί από τις φλόγες έχουν ήδη σκεπάσει τον ουρανό πάνω από την πόλη της Πάφου, καθιστώντας δύσκολη και αποπνικτική την κατάσταση.

Δραματική η κατάσταση στην επαρχία Πάφου όπου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, θέτοντας σε κινητοποίηση τις ομάδες πυρόσβεσης, την Πολιτική Άμυνα και την Αστυνομία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λήφθηκε πληροφορία για δύο πρόσωπα που εγκλωβίστηκαν σε υποστατικό στην περιοχή Πολέμι-Ψάθι, με μέλη της Δύναμης να σπεύδουν στο σημείο για έρευνες.

Εκκενώθηκε προληπτικά η Κοινότητα Ψάθι από Πολιτική Άμυνα και Αστυνομία, ενώ οι Αρχές προχωρούν στην εκκένωση των χωριών Χούλου και Λεμόνας, ενώ βρίσκονται σε ετοιμότητα για την εκκένωση και του χωριού Κούρδακα.

Μιλώντας στο AlphaNews.Live ο Κοινοτάρχης Πολεμίου Xαράλαμπος Ιωάννου έκανε λόγο για εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Μέχρι στιγμής, όπως είπε, έχουν καεί τουλάχιστον τρία υπόστατικά, μεταξύ των οποίων και οικίες. 

Οι αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης συνδράμουν στην μεγάλη επιχείρηση για κατάσβεση της φωτιάς με υδροφόρες και γεωργικούς ελκυστήρες, ενώ μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων συμμετέχουν στην προσπάθεια Αστυνομίας και Πολιτικής Άμυνας για εκκένωση της κοινότητας Ψαθί.

Η Αστυνομία προχώρησε σε κλείσιμο του δρόμου από Λεμονάρι προς Πολέμι και ο δρόμος Αγ. Δημητριανού προς Ψάθι. Η τροχαία κίνηση διοχετεύεται μέσω παραδρόμων. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα