Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης: Κανείς υπουργός δεν είναι αμετακίνητος, κάποιοι θα κάτσουν πάγκο

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης: Κανείς υπουργός δεν είναι αμετακίνητος, κάποιοι θα κάτσουν πάγκο

Την τελευταία του συνέντευξη πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου δίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ, και ξεκινώντας τη συνέντευξη κάλεσε τους νέους να ψηφίσουν στις εκλογές και να μην απέχουν. 

 Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και πάλι στα κόμματα «δεξιά» του κόμματος, λέγοντας πως στις 21 Μαΐου κάποιοι προσπάθησαν να πείσουν πως είναι πιο θρησκευόμενοι και πιο πατριώτες από τους άλλους.

 Επανέλαβε πως η ΝΔ δε θέλει να πάρει απλά αυτοδυναμία αλλά ένα ποσοστό που θα της δώσει ισχυρή αυτοδυναμία, ώστε να κάνει πράξη το πρόγραμμα της ΝΔ. Σημείωσε πως εάν έχει και πάλι 158 βουλευτές, όπως στην προηγούμενη Βουλή, είναι κάτι που θα μπορούσε να λειτουργήσει.

Ερωτώμενος για τα πρόσωπα στο νέο υπουργικό συμβούλιο, είπε πως κάποιοι θα κάτσουν «πάγκο» για να γίνει rotation, και θα αξιοποιηθούν κάποιοι άλλοι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως έχει σκεφθεί τα πρώτα νομοσχέδια που θα περάσει η νέα κυβέρνηση, κάποια από τα οποία θα περάσουν και τον Αύγουστο. Το πρώτο νομοσχέδιο θα είναι η επικαιροποίηση του επιτελικού κράτους.

Επίσης τόνισε πως θα συνεχίσει τη δεύτερη 4αετία με τον ίδιο ρυθμό με την πρώτη, και δεν θα χαλαρώσει. Αναφερόμενος στην Υγεία και στις αλλαγές που προτίθεται να φέρει, είπε πως δε θα δεχτεί να μην τηρούνται οι προτεραιότητες για το ποιος ασθενής πρέπει να χειρουργηθεί πρώτα.

Επίσης είπε πως θα υπάρξει σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου οι πολίτες να έχουν παραπάνω υπηρεσίες, δωρεάν. Αναφέρθηκε επίσης σε παρεμβάσεις όπως το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» και στο Dentist Pass. Επανέλαβε πως θα γίνουν 10.000 προσλήψεις υγειονομικών.

Αναφέρθηκε και στους μισθούς και στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, υποστηρίζοντας πως μπορεί να συμφωνηθούν αυξήσεις εάν κάτσουν μαζί στο τραπέζι και συζητήσουν εργοδότες και εργαζόμενοι.

Επίσης είπε πως θα υπάρχει κυνήγι των φοροφυγάδων και έφερε το παράδειγμα της Μυκόνου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα