Νέα Δημοκρατία: Τσίπρας, Πολάκης & Παππάς, τρία πρόσωπα σε ένα

Νέα Δημοκρατία: Τσίπρας, Πολάκης & Παππάς, τρία πρόσωπα σε ένα

Στενά παρακολουθεί το Μέγαρο Μαξίμου τις εξελίξεις στην Κουμουνδούρου, με την απόφαση για τη διαγραφή από τον ΣΥΡΙΖΑ του Παύλου Πολάκη να αναμένεται αύριο. Για τη ΝΔ, Τσίπρας, Πολάκης και Παππάς είναι ουσιαστικά τρία πρόσωπα σε ένα, δηλαδή βάζουν στο κάδρο των ευθυνών πρώτα από όλους τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον αντιμέτωπος με τον καθρέφτη του, είναι ενδεικτική και θα επιμείνουν ότι δεν αρκεί η διαγραφή του Παύλου Πολάκη, ζητώντας να διαγραφεί και ο Νίκος Παππάς.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο λένε ότι δεν τους ενδιαφέρει ο εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σημασία έχει ο Αλέξης Τσίπρας να αποδοκιμάσει ειλικρινά τον «πολακισμό», τις επιθέσεις στη δικαιοσύνη και τους θεσμούς και τη στοχοποίηση προσώπων.

Τονίζουν πως είναι αδιανόητο Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Παππάς να εξακολουθούν να συμπορεύονται, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει ομόφωνα και αμετάκλητα καταδικαστεί.

Αντιδράσεις δικαστικών

«Πρόκειται για απαράδεκτη και επαναλαμβανόμενη στοχοποίηση από τον ίδιο βουλευτή της δικαστικής λειτουργίας με αναληθείς αναφορές, με τους ίδιους πάντοτε προφανείς σκοπούς. κατά συνειδητή και κατάφωρη παράβαση του Συντάγματος, της αρχής διάκρισης των εξουσιών και του κώδικα δεοντολογίας που διέπει το αξίωμα των βουλευτών», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Η πρόεδρος Δικαστών και Εισαγγελέων, Μαργαρίτα Στενιώτη, σε συνέντευξή της σχολίασε την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που στοχοποιεί τη Δικαιοσύνη, ωστόσο η συγκεκριμένη ανάρτηση είναι σοκαριστική. Η φράση ‘αν δεν καθαρίσουμε με αυτούς’ και η λίστα ονομάτων συνιστά εκτροπή από τη συνταγματική νομιμότητα. Δεν είναι μόνο έλλειψη σεβασμού στην Αρχή του κράτους δικαίου αλλά ένα βαρύτατο πλήγμα στο δημοκρατικό πολίτευμα. Είναι συνταγματική εκτροπή από πρώην υπουργό, νυν βουλευτή και στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης», σημείωσε η δικαστής.

Σημειώνεται ότι την άμεση και αυτεπάγγελτη παρέμβαση με στόχο τη διερεύνηση σοβαρών αδικημάτων όπως διέγερση πολιτών σε διάπραξη εγκλημάτων και βία κατά δικαστικών λειτουργών προκάλεσαν οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εισαγγελική έρευνα αφορά επίσης και τα γραφόμενα στις αναρτήσεις για δημοσιογράφους και άλλους παράγοντες του δημόσιου βίου.

Την εντολή για την έρευνα έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας, Αντώνης Ελευθεριάνος, ο οποίος ανέθεσε τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης στην προϊσταμένη της ποινικής δίωξης, εισαγγελέα πρωτοδικών Αγγελική Τριανταφύλλου για δύο τουλάχιστον αδικήματα, αυτό της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα