Αυτά είναι τα 5 ζώδια που ξεπερνούν πιο δύσκολα έναν χωρισμό

Αυτά είναι τα 5 ζώδια που ξεπερνούν πιο δύσκολα έναν χωρισμό

Μπορεί μεγαλώνοντας να εξελισσόμαστε από θέμα νόησης, ωριμότητας, ικανότητας χειρισμού σχέσεων και καταστάσεων, αλλά αν υπάρχει ένα φαινόμενο που «ξηλώνει» κάθε ένα από τα παραπάνω παράσημα της ενήλικης εκδοχής μας είναι ο χωρισμός. Ο χωρισμός βγάζει σε όλους την ευάλωτη, ευαίσθητη, αδύναμη πλευρά τους, έναν εαυτό που μοιάζει σαν να έχει κάνει μηδενικά βήματα συναισθηματικής προόδου.

Σαν ξαφνικός σεισμός πολλών ρίχτερ σου γκρεμίζει τις κοσμοθεωρίες και την αίσθηση ασφάλειας και σε αναγκάζει να κάτσεις πάλι και, πετραδάκι-πετραδάκι, να ξαναφτιάξεις τη ζωή και τον εαυτό σου από το μηδέν.

Μιλώντας σε αστρολογικό πλαίσιο, πολλά από τα παραπάνω χαρακτηριστικά -ανάμεσά τους και ο τρόπος που προσεγγίζεις την αγάπη και τις σχέσεις- επηρεάζονται από το ζώδιο στο οποίο έχεις την Αφροδίτη.

Προφανώς, όλοι επηρεαζόμαστε αρνητικά από τους χωρισμούς, αλλά υπάρχουν κάποια ζώδια που έχουν την ικανότητα να το ξεπερνούν λιιιιίγο πιο εύκολα ( π.χ.ο Κριός και ο Τοξότης, λέγεται ότι, είναι πιο τυχεροί στο θέμα του χωρισμού) και άλλα που τραβάνε γερό ζόρι. Να ποια είναι αυτά.

*Σημείωση: Αν δεν ανήκεις στα παρακάτω ζώδια, αλλά πραγματικά οι χωρισμοί σε κάνουν να διαλύεσαι, τσέκαρε αν έχεις τον ωροσκόπο ή κάποιον πλανήτη σε αυτά.

1. Ταύρος

Ως ζώδιο της γης και με βασικό χαρακτηριστικό τη σταθερότητα, ο Ταύρος αντιμετωπίζει κάθε δέσμευση που κάνει ως σχέση ζωής. Οι Ταύροι δεν αναλαμβάνουν τίποτα, είτε σε δημιουργικό, είτε σε συναισθηματικό, είτε σε επαγγελματικό πλαίσιο, αν δεν τους κάνει να νιώσουν ότι θέλουν να αφιερωθούν σε αυτό. Μετά από ένα χωρισμό, ο Ταύρος χρειάζεται πραγματικά πολύ χρόνο για να το ξεπεράσει. Για την ακρίβεια, μπορεί να μη το ξεπεράσει και ποτέ. Το παράδοξο σε αυτό το τόσο συναισθηματικό ζώδιο που αναπτύσσει βαθύ δέσιμο με τους συντρόφους του είναι ότι αν, τελικά, καταφέρουν να προχωρήσουν, δεν είναι επειδή ξεπέρασαν την προηγούμενη σχέση τους, αλλά επειδή βρήκαν την αγάπη σε μια νέα μορφή. Γι΄αυτό μπορεί να προχωρήσουν σε μια νέα σχέση ακόμα και αν δε έχουν αφήσει εντελώς πίσω τους την παλιά.

2. Καρκίνος

 
Αν υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που κουβαλάει ο Καρκίνος αυτό είναι η ευαισθησία. Ο Καρκίνος φοβάται την εγκατάλειψη και τη μοναξιά περισσότερο από κάθε τι στον κόσμο, οπότε ένας χωρισμός είναι πραγματικός εφιάλτης για αυτόν. Ένας εφιάλτης που απασφαλίζει όλους τους φόβους του και τον οδηγεί να κλείνεται στον εαυτό του (μέχρι και κατάθλιψη μπορεί να περάσει μετά από έναν χωρισμό). Μπορεί να υπάρχει η θεωρία ότι ένας χωρισμός σου παίρνει το μισό χρόνο από αυτόν που διήρκησε η σχέση για να τον ξεπεράσεις, αλλά η ευάλωτη καρδιά ενός Καρκίνου θέλει το δικό της χρόνο για να γιατρευτεί.

3. Σκορπιός

Όντας συνεχώς σε επαφή με τη βαθιά, σκοτεινή του πλευρά, ένας Σκορπιός είναι σε θέση να αναγνωρίσει πότε τελειώνει κάτι. Ανεξάρτητα όμως από αυτό, όταν έχει πιαστεί από κάτι, δυσκολεύεται φοβερά να το αφήσει. Με άλλα λόγια, δεν απαγκιστρώνεται με τίποτα. Αντιθέτως, συνεχίζει να το κρατάει «αληθινό» μέχρι η σχέση να γίνει ένα φάντασμα της σχέσης που ήταν κάποτε. Όπως καταλαβαίνεις, είναι ένα ζώδιο που δεν παραιτείται ή εγκαταλείπει εύκολα, οπότε ο μόνος τρόπος να καταφέρεις να χωρίσεις από εκείνον είναι να κόψεις κάθε επαφή.

4. Αιγόκερως

Δύσκολοι οι χωρισμοί και για τα Αιγοκεράκια. Μπορεί να έχει τη φήμη του δυναμικού, αποφασιστικού και μεθοδικού, αλλά έχει και μια καλά κρυμμένη συναισθηματική και ανασφαλή πλευρά. Ταυτόχρονα, δεδομένου ότι είναι επιλεκτικός, όταν τελικά μπει σε μια σχέση θα επενδύσει σε αυτή και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Επειδή είναι πολύ δοτικός και αφιερώνει πολλή ενέργεια για να εξασφαλίσει μια υγιή σχέση, όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν σύμφωνα με το «σχέδιο» του και απομακρύνονται από την τέλεια εικόνα που έχει φτιάξει στο μυαλό του, απογοητευέται. Παρόλα αυτά είναι πρόθυμος να αναλάβει την πλήρη ευθύνη και να προσπαθήσει ξανά. Για να εγκαταλείψει λοιπόν μια σχέση προϋπόθεση είναι να έχει βεβαιωθεί ότι έκανε ο,τι περνούσε από το χέρι του προκειμένου να τη σώσει και να πείσει τον εαυτό του ότι μερικές καταστάσεις απλώς δεν ήταν «γραφτό» να προχωρήσουν.

5. Ιχθύες

Ένας Ιχθύς δεν νιώθει ολοκληρωμένοι αν δεν έχει κάποιον να διοχετεύει την αγάπη του. Χωρίς έρωτα δεν είναι ο εαυτός του. Καταλαβαίνεις λοιπόν τι δράμα ζει όταν έρχεται αντιμέτωπος με έναν χωρισμό. Ακόμα και μετά το πέρας της σχέσης, συνήθως, συνεχίζει να δείχνει αγάπη (κι ας βρίσκει τοίχο) οπότε μπορεί να χρειαστεί χρόνια για να διακόψουν κάθε επαφή και συναισθηματικό δέσιμο. Σε κάθε περίπτωση, οι Ιχθύες είναι ο ορισμός του «ο έρωτας με έρωτα περνάει», αφού μόνο όταν βρουν μια καινούρια δεξαμενή αγάπης φεύγουν από την παλιά. Όντας διατεθειμένος να δοθεί κάπου συναισθηματικά πιάνεται από την πρώτη ευκαιρία μόνο και μόνο για να διαπιστώσει λίγο καιρό αργότερα ότι, τελικά, δεν άξιζε. Αυτό που πρέπει να μην ξεχνάς, αν είσαι Ιχθύς, είναι πως η αγάπη που δείχνεις σε κάποιον είναι ένα δώρο που μόνο λίγοι και εκλεκτοί αξίζουν. Μάθε λοιπόν να προστατεύεις τον εαυτό σου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα