Google Flights: Νέα χρήση για τις πιο οικονομικές κρατήσεις πτήσεων

Google Flights: Νέα χρήση για τις πιο οικονομικές κρατήσεις πτήσεων

Το Google Flights μέχρι τώρα ενημέρωνε τους χρήστες για τις τρέχουσες τιμές πτήσεων και αν αυτές ήταν χαμηλές, μέσες ή υψηλές.

Τώρα κάνει ένα βήμα πιο πέρα και σύντομα η πλατφόρμα θα εμφανίζει τις ώρες στις οποίες οι τιμές είναι στο χαμηλότερο επίπεδο για κρατήσεις.

Πριν από αυτήν τη βελτίωση, το Google Flights παρείχε στους χρήστες ένα γράφημα ιστορικού τιμών, συγκρίνοντας τις μέσες τιμές για την ίδια διαδρομή σε μια περίοδο. Με τη νέα λειτουργία, θα εμφανίζεται το ακριβές χρονικό πλαίσιο κατά το οποίο οι τιμές πτήσεων για μια συγκεκριμένη διαδρομή και σε καθορισμένες ημερομηνίες βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο. Έτσι, οι ταξιδιώτες θα μπορούν να λαμβάνουν τις πιο οικονομικές αποφάσεις κράτησης.

Η πλατφόρμα όχι μόνο θα μοιράζεται το εύρος ημερομηνιών με τις χαμηλότερες τιμές, αλλά θα καθοδηγεί επίσης τους χρήστες για το πότε να κάνουν κράτηση για παρόμοια δρομολόγια. Αυτή η νέα προσέγγιση υπόσχεται να απλοποιήσει την παρακολούθηση των τιμών. Θα ενημερώνει επίσης για για πόσο ακόμη θα παραμένουν αυτές οι τιμές.

Μια πρώτη προσέγγιση αυτής της χρήσης δείχνει ότι ο πιο οικονομικός χρόνος για κράτηση είναι οι περίπου δύο μήνες πριν από την αναχώρηση της πτήσης. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να παρατηρηθεί πτώση της τιμής λίγο πριν από την ημερομηνία αναχώρησης.

Με βάση τις τάσεις κρατήσεων πτήσεων για το 2023, που κοινοποιούνται από την Google, για ταξίδια που ξεκινούν στα μέσα Δεκεμβρίου και κοντά στην Πρωτοχρονιά, οι πιο ευνοϊκές τιμές μπορούν να βρεθούν στις αρχές Οκτωβρίου. Επιπλέον, κατά μέσο όρο, οι τιμές των πτήσεων τείνουν να φτάνουν στο χαμηλότερο σημείο τους περίπου 71 ημέρες πριν από την αναχώρηση. Γενικά, το εύρος για τις χαμηλότερες τιμές εμφανίζεται μεταξύ 54 και 78 ημερών πριν από την ημερομηνία αναχώρησης.

.tornosnews

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα