iPhone: Η κρυφή ρύθμιση «βρικόλακας» – Πώς την απενεργοποιείτε

iPhone: Η κρυφή ρύθμιση «βρικόλακας» – Πώς την απενεργοποιείτε

Για μια «κρυφή» ρύθμιση στα κινητά iPhone η οποία καταναλώνει γρήγορα τη μπαταρία της συσκευής σας προειδοποιούν οι ειδικοί της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail».

Ο λόγος για τη «Βοήθεια Wi-Fi» (Wi-Fi Assist), μια λειτουργία που έχει προσθέσει στις συσκευές της η Apple, προκειμένου να παραμένουν οι χρήστες διαρκώς συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, όταν το δίκτυο «κολλάει».

Ειδικότερα, η συγκεκριμένη ρύθμιση, όταν είναι ενεργοποιημένη, επιτρέπει στη συσκευή να απορρίπτει το ασύρματο δίκτυο (Wi-Fi) στο οποίο είναι συνδεδεμένη, εάν το δίκτυο είναι αργό ή κολλάει και να επιλέγει αυτόματα το κινητό δίκτυο, χρησιμοποιώντας τα δεδομένα (data) του κινητού, για μια πιο γρήγορη εμπειρία διαδικτύου.

Η λειτουργία αυτή μπορεί να είναι χρήσιμη όταν πραγματοποιείτε μια σημαντική κλήση μέσω διαδικτύου ή όταν προσπαθείτε να «κατεβάσετε» ένα μεγάλο αρχείο στο κινητό σας. Ωστόσο εάν δεν προσέξετε μπορείτε να ξοδέψετε πολλά δεδομένα κάτι που μπορεί να σας κοστίσει αρκετά χρήματα, αλλά και να καταναλώσετε την μπαταρία σας.

Εάν, λοιπόν, δε θέλετε να ξοδέψετε όλα τα διαθέσιμα megabytes ή gigabytes σας ή εάν θέλετε να διαφυλάξετε τη ζωή της μπαταρίας σας, ίσως θα είναι ωφέλιμο να απενεργοποιήσετε τη «Βοήθεια Wi-Fi» και να πραγματοποιείτε την εναλλαγή στα δεδομένα κινητού δικτύου χειροκίνητα, όποτε εσείς το κρίνετε απαραίτητο.

 
Με τις πληροφορίες της Daily Mail συμφωνεί και η κατασκευάστρια του iPhone, Apple, η οποία είχε στο παρελθόν εκδώσει ανακοίνωση: «Υπάρχουν δύο τρόποι για να μειώσετε σημαντικά την κατανάλωση μπαταρίας της συσκευής σας. Προσαρμόστε τη φωτεινότητα της οθόνης και χρησιμοποιείστε το Wi-Fi. Τα δεδομένα του κινητού δικτύου καταναλώνουν περισσότερη μπαταρία».

Πώς απενεργοποιείτε τη «Βοήθεια Wi-Fi»
Η διαδικασία για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργεία «Βοήθεια Wi-Fi» (Wi-Fi Assist) είναι πολύ απλή και πραγματοποιείτε γρήγορα, μέσα απόν 3 μόλις απλά βήματα.

Ανοίξτε τις «Ρυθμίσεις» (Settings) του iPhone σας.
Κάντε κλικ στην επιλογή «Κινητό δίκτυο» (Mobile Data), όπως φαίνεται στην εικόνα παρακάτω:
 

Σκρολάρετε μέχρι κάτω. Στο τέλος της οθόνης σας θα δείτε την επιλογή λειτουργεία «Βοήθεια Wi-Fi» (Wi-Fi Assist). Εάν είναι ενεργοποιημένη, το κουμπί δίπλα σε αυτή τη λειτουργία θα είναι πράσινο, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Για να την απενεργοποιήσετε αρκεί να κάνετε κλικ επάνω στο πράσινο κουμπί:

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα