Συμβουλές για να προστατεύσεις το iPhone σου από την ζέστη

Συμβουλές για να προστατεύσεις το iPhone σου από την ζέστη

Το καλοκαίρι έχει φτάσει, και αυτό σημαίνει πολλές εξορμήσεις στην παραλία. Η ζέστη όμως είναι κάτι που ίσως δημιουργήσει προβλήματα στο κινητό σας και πρέπει να μάθετε πώς να το προστατεύσετε από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Η Apple αναφέρει ότι οι συνθήκες χαμηλής ή υψηλής θερμοκρασίας μπορούν να "αλλάξουν τη συμπεριφορά" του iPhone σας και οι συνιστώμενες θερμοκρασίες περιβάλλοντος για χρήση στο iPhone κυμαίνονται μεταξύ μηδέν και 35 βαθμών Κελσίου (32 βαθμούς έως 95 βαθμούς Φαρενάιτ).

Η υψηλή θερμότητα καταστρέφει τις μπαταρίες, ενώ η χρήση του iPhone σε εξαιρετικά ζεστές συνθήκες μπορεί να μειώσει μόνιμα τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, καθώς αυτό έχει προκαλέσει διάφορα προβλήματα στο iPhone, όπως εσωτερική εξάτμιση υγρού, ζημιά στο εξάρτημα τάσης ή η αλληλεπίδραση των χημικών. Με την εσωτερική δομή της μπαταρίας και τελικά καταστρέφει την μπαταρία ιόντων λιθίου.

Τι μπορείτε να κάνετε;

  • Μην αφήνετε το iPhone απευθείας στον ήλιο για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
  • Μην αφήνετε το iPhone στο αυτοκίνητο το καλοκαίρι.
  • Σκεφτείτε πού τοποθετήσατε το iPhone σας.
  • Εάν η συσκευή αισθάνεται ζεστή, αφαιρέστε τη θήκη της.
  • Προσπαθήστε να μειώσετε τη χρήση βαρέων εφαρμογών, καθώς εφαρμογές όπως προγράμματα επεξεργασίας βίντεο ή παιχνίδια που απαιτούν υψηλά γραφικά μπορούν να προκαλέσουν υπερθέρμανση της συσκευής.
  • Το GPS μπορεί να συμβάλει στην υπερθέρμανση της συσκευής, οπότε προσπαθήστε να μην χρησιμοποιήσετε εφαρμογές τοποθεσίας ή πλοήγησης.
  • Εάν λάβετε προειδοποίηση θερμοκρασίας, αφήστε τη συσκευή σας μόνη της, θα εισέλθει αυτόματα στη λειτουργία "Ψύξη" εάν ζεσταθεί πάρα πολύ.
  • Μην τοποθετείτε ένα ζεστό iPhone στον καταψύκτη για να το κρυώσει. Οι γρήγορες αλλαγές στη θερμοκρασία μπορεί να προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα με τη συσκευή σας, συμπεριλαμβανομένης μόνιμης βλάβης.

πηγή: jenny.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα