5 έξυπνοι τρόποι να απογειώσετε την κατάταξη της σελίδας σας στο Google

5 έξυπνοι τρόποι να απογειώσετε την κατάταξη της σελίδας σας στο Google

Με τον ανταγωνισμό να ανεβαίνει τόσο σε εγχώριο όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι λογικό να προσπαθεί κάθε σελίδα να βελτιώσει την κατάταξή της στο Google. Αν ένας όρος χαρακτηρίζει την προσπάθεια αυτή, αυτός είναι το SEO. Στον παρακάτω οδηγό, θα δούμε τους 5 βασικούς τρόπους με τους οποίους το SEO μπορεί να απογειώσει την σελίδα σας.

Ουσιαστικά, το SEO και το content marketing (μάρκετινγκ περιεχομένου) είναι οι δύο βασικοί τρόποι για να ανεβάσει μία ιστοσελίδα την αξιοπιστία του, και άρα τα SERPs (κατατάξεις) του σε μηχανές αναζήτησης όπως το Google. 

Ας δούμε πεντε έξυπνες λύσεις που χρησιμοποιούν οι μεγαλύτερες ιστοσελίδες και blog παγκοσμίως για να απογειώσουν την κατάταξη των ποστ και σελιδων τους στο Google.  

1. Δημιουργία στρατηγικής SEO
Το πρώτο, και ίσως πιο σημαντικό, βήμα είναι η δημιουργία μιας αναλυτικής στρατηγικής SEO. Ουσιαστικά, κάθε ιστοσελίδα πρέπει να ξεκινήσει με το να θέσει συγκεκριμένους στόχους. 

Για παράδειγμα, υπάρχουν σελίδες που χρειάζονται περισσότερους επισκέπτες. Άλλες, έχουν την επισκεψιμότητα που χρειάζονται αλλά θέλουν να μετατρέψουν τους επισκέπτες σε πελάτες (lead generation). 

Θέτοντας στόχους, θα μπορέσετε να δημιουργήσετε μία συγκεκριμένη στρατηγική SEO που θα αφορά το on-page SEO, τις στοχευμένες λέξεις-κλειδιά, την συνολική εμπειρία χρήσης του σάιτ και άλλα.  

2. Συνεργασία με επαγγελματίες marketers περιεχομένου
Αφού θέσετε τους στόχους σας, έρχεται η ώρα να δημιουργήσετε οπτικό, γραπτό και ακουστικό περιεχόμενο με βάση τις ανάγκες σας. 

Εφόσον γνωρίζετε ποιος ακριβώς είναι ο στόχος, καλό είναι να απευθυνθείτε σε υψηλού επιπέδου εταιρείες δημιουργίας περιεχομένου, όπως η WhitePress

Μέσω επαγγελματιών copywriters και content writers, θα μπορέσετε όχι μόνο να κερδίσετε χρόνο, αλλά και να παράγετε μεγαλύτερο όγκο βελτιστοποιημένου περιεχομένου. 

3. Βελτίωση της εμπειρίας των επισκεπτών 
Στις μέρες μας, το SEO δεν αφορά αποκλειστικά το περιεχόμενο. Αντίθετα, αφορά την συνολική εμπειρία ενός επισκέπτη στο εκάστοτε σάιτ. Έτσι, τα πιο επιτυχημένα σαιτ και blog παγκοσμίως στοχεύουν στο να φτιάξουν σελίδες που ανοίγουν γρήγορα, είναι ασφαλείς αλλά και φιλικές προς κινητές συσκευές. 

Τα παραπάνω θα βελτιώσουν την κατάταξη των σελίδων σας σε όλες τις μηχανές αναζήτησης, συμπεριλαμβανομένου του Google. 

4. Έρευνα SEO με βάση τις τρέχουσες αναζητήσεις
Ακόμη και αν έχετε μία ομάδα συνεργατών να δουλεύει πάνω στο SEO της σελίδας σας, η έρευνα μπορεί να γίνεται και από μέρους σας. Άλλωστε, το πιο πιθανό είναι εσείς να γνωρίζετε καλύτερα τις ανάγκες των ανθρώπων όσον αφορά τον τομέα του σάιτ σας (niche). 

Έτσι, μπορείτε να ξοδεύετε λίγο χρόνο στο να κάνετε έρευνα με βάση το SEO. Για παράδειγμα, πλατφόρμες όπως το Ubersuggest και το  Semrush θα σας βοηθήσουν να βρείτε σχετικές λέξεις-κλειδιά που είναι δημοφιλείς στις τρέχουσες αναζητήσεις.  

5. Βελτιστοποίηση εσωτερικών και εξωτερικών συνδέσμων (links)
Το τελευταίο μας tip αφορά τους συνδέσμους που εισάγετε στις σελίδες και τα ποστ σας. Τόσο τα εσωτερικά links (internal) όσο και τα εξωτερικά (external ή backlinks) είναι άκρως σημαντικά για την κατάταξη σας στο Google. 

Εκτός του οτι βελτιώνουν το περιεχόμενο σας, βοηθούν και στην αξιοπιστία της σελίδας σας γενικότερα. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που οι σύνδεσμοι αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά κάθε επιτυχημένης στρατηγικής SEO.  

Συμπέρασμα
Γενικότερα, το SEO είναι μία ιδιαίτερα πετυχημένη στρατηγική περιεχομένου. Τα πέντε tips που αναλύσαμε παραπάνω είναι οι καλύτεροι τρόποι για να βελτιστοποιήσετε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας. Με συνεχής προσπάθεια, οι κατατάξεις των σελίδων σας θα απογειωθούν.  

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα