Νέο πρόστιμο στην Google από την Κομισιόν για το Android OS

Μόλις πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό το πρόστιμο ρεκόρ ύψους €2.42 δισ. που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Google λόγω του μαγειρέματος των αποτελεσμάτων αναζήτησης προς όφελος της δικής της υπηρεσίας online shopping και τώρα έρχεται ξανά προς εξέταση το ακόμη πιο σοβαρό ζήτημα που αφορά το λειτουργικό σύστημα Android OS.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διερευνά τις κατηγορίες των ανταγωνιστών της Google ότι εκμεταλλεύεται την κυρίαρχη θέση της για να περιορίσει την πρόσβαση στο κατάστημα εφαρμογών Google Play αν οι κατασκευαστές δεν προεγκαταστήσουν τις εφαρμογές της, όπως Google Search, Gmail, YouTube κλπ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το πιθανό πρόστιμο ενδέχεται να ξεπεράσει αυτό του online shopping, αλλά η μεγαλύτερη ζημιά για τη Google ίσως θα είναι αν την εξαναγκάσουν να αφαιρέσει τις εφαρμογές της από το Android OS.

Το σκεπτικό του κυνηγητού της Google μοιάζει αρκετά με αυτό που πέρασε η Microsoft την περασμένη δεκαετία, όταν η ΕΕ την εξανάγκασε να αφαιρέσει το Windows Media Player από το λειτουργικό σύστημα Windows, κάτι που έπραξε η Microsoft για τις εκδόσεις που κυκλοφόρησαν στην Ευρώπη.

Η τελική απόφαση για το ζήτημα αναμένεται προς το τέλος του έτους.

techgear

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Τεχνολογία

-
Σχολιάστε το άρθρο: