Εκτός λειτουργίας και το Torrentz.eu

Ενώ ακόμα ο θόρυβος που προκάλεσε η διακοπή της λειτουργίας του KickAss Torrents δεν έχει καταλαγιάσει, μια ακόμα ιστοσελίδα αναζήτησης αρχείων torrent έπαψε να λειτουργεί, χωρίς προφανή λόγο και με παράξενο τρόπο.

Πρόκειται για το πασίγνωστο Torrentz.eu, του οποίου το domain συνεχίζει μεν να λειτουργεί κανονικά, στην αρχική του σελίδα όμως, που εκ πρώτης όψεως φαίνεται φυσιολογική, διακρίνεται το μήνυμα “Torrentz was a free, fast and powerful meta-search engine combining results from dozens of search engines”.

Αυτό που προκαλεί όμως ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση, είναι ότι αν κανείς επιχειρήσει να πραγματοποιήσει κάποια αναζήτηση από την ακόμα λειτουργική μπάρα, θα λάβει το ακόμα πιο κρυπτικό μήνυμα “Torrentz will always love you. Farewell”, που μεταφράζεται ως "Το Torrentz θα σας αγαπά για πάντα. Αντίο".

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί το αν η κατάσταση της ιστοσελίδας οφείλεται σε επίθεση κάποιου χάκερ, ή αν οι διαχειριστές της υποχρεώθηκαν να διακόψουν τις δραστηριότητές τους κατόπιν εντολής των διωκτικών αρχών ή του... Χόλιγουντ. Σε κάθε περίπτωση, ελπίζουμε ότι σύντομα θα αρθεί το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει την υπόθεση.

 

 

pcmag

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα