Προσοχή: εκατομμύρια λογαριασμοί χρηστών στη Yahoo! έχουν εκτεθεί

Ένα νέο σημαντικό ζήτημα ασφαλείας ταλανίζει τη Yahoo!, αφού τα στοιχεία πρόσβασης περίπου 200 εκατομμυρίων λογαριασμών χρηστών σε υπηρεσίες της εταιρείας, αναφέρεται ότι διατίθενται προς πώληση από hacker στο Dark Web.

Συγκεκριμένα, υπεύθυνος για την υποκλοπή φαίνεται ότι είναι ο ίδιος άνθρωπος που πρόσφατα είχε αποκτήσει παράνομα πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων των LinkedIn και MySpace, πουλώντας ύστερα τις πληροφορίες που συνέλεξε σε επιτήδειους μέσω του website “The Red Deal”, αναφέρει το Motherboard.

“Έχουμε δεσμευτεί να προστατεύουμε την ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών μας, έτσι αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα τις σχετικές φήμες. Η ομάδα ασφαλείας μας εργάζεται ήδη προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση”, δήλωσε εκπρόσωπος της Yahoo!.

Πάντως, σύμφωνα με το Motherboard αρκετοί από τους λογαριασμούς που εκτέθηκαν φαίνεται ότι είναι ανενεργοί, αφού τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέστειλαν προς αυτούς οι ερευνητές της ιστοσελίδας, δεν κατέληξαν ποτέ στον προορισμό τους.

Ακόμα κι έτσι βέβαια, αν διατηρείτε ακόμα κάποιο, ίσως ξεχασμένο από το παρελθόν, λογαριασμό στη Yahoo!, συστήνεται να αλλάξετε τα στοιχεία πρόσβασης, ειδικά εφόσον αυτός συνδέεται – έστω κι έμμεσα, με άλλες υπηρεσίες Διαδικτύου που χρησιμοποιείτε.

 

pcmag

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα