Η Mozilla γυρίζει την πλάτη στη Google και κλείνει συμφωνία με τη Yahoo

Η Mozilla φέρεται να έχει κλείσει συμφωνία με τη Yahoo για χρήση της δικής της μηχανής αναζήτησης ως προεπιλογή. Η συμφωνία αυτή χαρακτηρίζεται ως η σημαντικότερη συνεργασία που έχει πραγματοποιήσει η Yahoo τα τελευταία χρόνια.
Η εφαρμογή της συμφωνίας θα ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο για τους χρήστες του Mozilla Firefox στις ΗΠΑ, οι οποίοι θα βλέπουν τα αποτελέσματα αναζήτησης σε μια ανανεωμένη μηχανή Yahoo με όμορφη και καθαρή εμφάνιση, ενώ οι υπόλοιποι θα δούμε σταδιακά την αλλαγή στις αρχές του 2015.
Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει αναπτύξει το δημοφιλές λογισμικό περιήγησης στο Διαδίκτυο, Firefox, ανακοίνωσε ότι επέλεξε το Yahoo! ως την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης για τα επόμενα πέντε έτη για τους χρήστες του στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Όσον αφορά τη Google, θα παραμείνει στις εναλλακτικές επιλογές αναζήτησης μαζί με τις υπόλοιπες μηχανές.
Να σημειωθεί ότι η Yahoo είχε προσεγγίσει και την Apple για να την επιλέξει ως default μηχανή αναζήτησης για το iOS.

Οι εναλλακτικές διαθέσιμες επιλογές για αναζήτηση μέσω του browser Firefox διατηρήθηκαν -DuckDuckGo, Amazon.com, Twitter και Wikipedia. Η αλλαγή για εκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου από τις ΗΠΑ θα εφαρμοστεί τον Δεκέμβριο. Επίσης, αλλαγές αναμένονται και στον τρόπο προβολής των αποτελεσμάτων από το Yahoo Search.

Μια από τις βασικές διαφορές στις μηχανές αναζήτησης είναι η κατάταξη στα αποτελέσματα. Το γεγονός έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς έχει να κερδίσει πολλά κάθε δικτυακός τόπος που θα εξασφαλίσει την προβολή του στην πρώτη σελίδα, είτε αποκρυπτογραφώντας τον τρόπο που επιχειρεί η μηχανή να κρίνει την σχετικότητα ενός αποτελέσματος με τους όρους της αναζήτησης, είτε πληρώνοντας για την προνομιακή προβολή του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα