Το ντεμπούτο του έκανε το πρώτο εκτυπωμένο αυτοκίνητο!

Είχατε σκεφτεί ποτέ πως θα μπορούσατε να παραγγείλετε το αυτοκίνητο των ονείρων σας και να το παραλάβετε επιτόπου; Ε λοιπόν  σας ενημερώνουμε πως αυτή η στιγμή δεν είναι πολύ μακριά! Στο μέλλον, τα αυτοκίνητα θα μπορούν να παράγονται επιτόπου.... Ιδού το πρώτο... εκτυπωμένο αυτοκίνητο είναι γεγονός!

Tο ντεμπούτο του σε έκθεση στο Σικάγο έκανε το πρώτο αυτοκίνητο από κομμάτια 3D εκτυπωτή. Με βάρος περίπου 680 κιλά, κατασκευάστηκε από ίνες άνθρακα, εμποτισμένες με πλαστικά σφαιρίδια μέσα σε μόλις 44 ώρες, "φόρεσε" ηλεκτρική μηχανή και ρόδες και ήταν έτοιμο προς χρήση.

Η αμερικανική εταιρεία Local Motors παρουσίασε το πρωτότυπο αυτοκίνητο που λέγεται Strati στη Διεθνή Έκθεση Τεχνολογιών στην "Πόλη των Ανέμων". Τα μόνα μέρη του αυτοκινήτου που δεν εκτυπώθηκαν είναι η μπαταρία, η μηχανή και τα λάστιχα. Αντίθετα με ένα συνηθισμένο αυτοκίνητο που αποτελείται από περισσότερα από 20.000 εξαρτήματα, το Strati αποτελείται μόνο από 40. Όπως μάλιστα εξηγούν οι κατασκευαστές του, λιγότερα εξαρτήματα σημαίνει λιγότερα προβλήματα.

Προς το παρόν η ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει δεν ξεπερνά τα 64 χιλιόμετρα την ώρα και το κόστος κατασκευής του φθάνει τα 18.000 δολάρια όμως στο μέλλον μπορεί να μειωθεί ακόμη και στο μισό.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα