Αν θέλετε να βρείτε την πραγματική αγάπη, πείτε αντίο σε αυτές τις 8 συμπεριφορές

Αν θέλετε να βρείτε την πραγματική αγάπη, πείτε αντίο σε αυτές τις 8 συμπεριφορές

Η αναζήτηση της αληθινής αγάπης δεν έχει πάντα να κάνει με το να λέτε τα σωστά πράγματα ή να βρίσκεστε στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή. Μερικές φορές, έχει να κάνει με το τι δεν κάνετε.

Ορισμένες συμπεριφορές μπορούν να απομακρύνουν τον άνθρωπο που πραγματικά θέλουμε. Είστε έτοιμοι για αλλαγή;

Αν θέλετε να βρείτε την πραγματική αγάπη, πείτε αντίο σε αυτές τις 8 συμπεριφορές

  • Να λέτε σε όλα ναι
  • Να μπαίνετε στη διαδικασία της σύγκρισης
  • Να αγνοείτε τα προειδοποιητικά σημάδια
  • Να περιμένετε τον «έναν και μοναδικό» ή την «μία και μοναδική»
  • Να είστε «κολλημένοι/ες» στο παρελθόν
  • Να κρύβετε τον αληθινό σας εαυτό
  • Να μην αγαπάτε τον εαυτό σας
  • Να φοβάστε την μοναξιά

Πώς οι οκτώ συμπεριφορές σας εμποδίζουν να βρείτε την αληθινή αγάπη

Να λέτε σε όλα ναι

Αναζητώντας την αγάπη, μπορεί να προσπαθούμε να είμαστε ευχάριστοι. Ως εκ τούτου, προσπαθώντας να ικανοποιήσουμε τον/την σύντροφό μας, καταλήγουμε να συμφωνούμε σε όλα, πιστεύοντας ότι έτσι ευνοούμε τη σχέση μας, όμως στην πραγματικότητα, καταφέρνουμε το αντίθετο. Η αυθεντικότητα είναι θεμέλιος λίθος σε μία υγιή, συντροφική σχέση και αναγκαία στη δημιουργία ουσιαστικής σύνδεσης.

Να συγκρίνετε τον εαυτό σας

Η σύγκριση είναι μία ανούσια και άσκοπη διαδικασία όμως συχνά είναι και αναπόφευκτη.

Ειδικά όταν είμαστε νέοι, συγκρίνουμε διαρκώς τον εαυτό μας, με τη σύγκριση να μας βρίσκει στο άκρο που μειονεκτεί. Μην συγκρίνετε τον εαυτό σας, εστιάστε στο δικό σας ταξίδι, επιδιώξτε τους δικούς σας στόχους.

Να αγνοείτε τα προειδοποιητικά σημάδια

Στον έρωτα, ειδικά στα πρώτα στάδια μίας σχέσης, είναι απολύτως λογικό να ενθουσιάζεστε και να βλέπετε μόνο τα θετικά του συντρόφου σας, αγνοώντας όλα τα προειδοποιητικά σημάδια. Όμως, όσο πιο νωρίς εντοπίσετε τα σημάδια αυτά, τόσο πιο εύκολη θα είναι η σχέση σας μακροπρόθεσμα.

Μην παρασύρεστε από τον ενθουσιασμό σας. Αν νιώθετε ότι κάτι δεν πάει καλά, μην το αγνοείτε. Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και μην φοβάστε να έρθετε αντιμέτωποι με τα ζητήματα που προκύπτουν.

Αληθινή αγάπη σημαίνει σεβασμός και κατανόηση, όχι ενθουσιασμός και νευρικότητα. Αν αναζητάτε την αληθινή αγάπη, μην εθελοτυφλείτε.

Να περιμένετε τον «έναν και μοναδικό» ή την «μία και μοναδική»

Ως συμβουλή,, μπορεί να μοιάζει αναπάντεχη και παράδοξη, όμως αποθέτοντας όλες τις ελπίδες σας στον «έναν και μοναδικό» η «μία και μοναδική» που θα έρθει,  δυσκολεύεστε να βρείτε την αληθινή αγάπη. Περιμένοντας τον έναν, τον ξεχωριστό, δημιουργείτε μη ρεαλιστικά πρότυπα και αναπόδραστα, απογοητεύσεις.

Περιμένοντας τον «ιδανικό» σύντροφο, μπορεί να απορρίπτετε κάποιον με τον οποίον ταιριάζετε πολύ επειδή δεν ανταποκρίνεται στο δικό σας «ιδεατό». Η αληθινή αγάπη δεν σημαίνει ότι θα βρείτε κάποιον τέλειο, αλλά ότι θα ανακύψετε έναν σύντροφο με τον οποίον, παρά τις ιδιαιτερότητες και τα ελαττώματα, θα ταιριάζετε.

Να είστε «κολλημένοι» στο παρελθόν

Όλοι έχουν πληγωθεί και έχουν πονέσει στο παρελθόν. Η προσκόλληση στο παρελθόν επηρεάζει το σήμερα, καταστρέφοντας τις πιθανότητες να βρείτε την αληθινή αγάπη. Είναι λογικό να θέλετε να προστατεύσετε την καρδιά σας αν έχετε πληγωθεί όμως, αν είστε διαρκώς σε άμυνα και περιμένετε το χειρότερο να συμβεί, θα καταλήξετε να διώχνετε ανθρώπους που πραγματικά νοιάζονται για εσάς. Πρέπει να απαλλαγείτε από τον πόνο και τις άσχημες αναμνήσεις του παρελθόντος. Όσο δύσκολο και αν είναι, όσο χρόνο και αν χρειαστεί, είναι το απαραίτητο βήμα στον δρόμο προς την αληθινή αγάπη.

Να κρύβετε τον αληθινό σας εαυτό

Όταν κρύβετε τον αληθινό σας εαυτό, επιφέρετε σοβαρή ζημιά στη σχέση σας. Αν προσποιήστε ότι είστε κάποιος άλλος από αυτός που πραγματικά είστε, αν καταπιέζετε πτυχές του εαυτού σας για να γίνετε αποδεκτοί και αγαπητοί, δεν είστε στον σωστό δρόμο που θα σας οδηγήσει στην αληθινή αγάπη.

Αντίθετα, βάζετε τον εαυτό σας στη δοκιμασία της δυσφορίας, της δυσαρέσκειας, ενδεχομένως και του πόνου. Η αληθινή αγάπη σημαίνει αποδοχή-ο σύντροφός σου να σε αποδέχεται όπως είσαι και το αντίστροφο. Αληθινή αγάπη σημαίνει ειλικρίνεια και τιμιότητα προς τον αληθινό, αυθεντικό εαυτό σου.

Μην κρύβεστε και μην φοβάστε, αφού η αληθινή αγάπη δεν σημαίνει ότι θα ανακαλύψετε τον τέλειο άνθρωπο, αλλά ότι θα βρείτε τον άνθρωπό σας και θα τον αγαπήσετε λες και είναι τέλειος.

Να μην αγαπάτε τον εαυτό σας

Η αγάπη του εαυτού είναι αναγκαία, αν θέλετε να βρείτε την πραγματική αγάπη. Πολλοί άνθρωποι αγχώνονται τόσο να βρουν την αληθινή αγάπη, που ξεχνούν τη σημασία της αγάπης προς τον εαυτό. Οδηγούνται έτσι σε μία αλληλουχία από μη υγιείς σχέσεις όπου ο άνθρωπος αναζητά την έγκριση των άλλων.

Αγαπώντας τον εαυτό μας, όλα τα υπόλοιπα βρίσκουν με φυσικότητα τον δρόμο τους. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει πρώτα να αγαπήσουμε τον εαυτό μας. Η αγάπη προς τον εαυτό είναι το θεμέλιο για τη δημιουργία υγιών και ικανοποιητικών σχέσεων, όπου τα όρια θα γίνονται σεβαστά, οι ανάγκες θα ακούγονται και όπου η ευημερία θα είναι προτεραιότητα.

Να φοβάστε την μοναξιά

Αν φοβάστε να μείνετε μόνοι σας, ενώ αναζητάτε την αληθινή αγάπη, τότε βαδίζετε με βεβαιότητα προς την αποτυχία. Ο φόβος της μοναξιάς μπορεί να σας οδηγήσει σε λάθος σχέσεις, κάνοντάς σας να συμβιβαστείτε σε μέτριες καταστάσεις. Μπορεί επίσης, να σας κάνει να παραμείνετε σε μη υγιείς σχέσεις, απλώς επειδή φοβάστε να είστε μόνος.

Η αληθινή αγάπη όμως δεν έρχεται αποφεύγοντας την μοναξιά, αλλά ανακαλύπτοντας μία σύνδεση που εμπλουτίζει τη ζωή και δεν γεμίζει απλώς ένα κενό.

Tip: Τον δρόμο μας στον λαβύρινθο της αγάπης τον βρίσκουμε μέσα από τον πόνο, τις λάθος επιλογές, τις εκπλήξεις – περιμένοντας πάντα να βρούμε την μοναδική σύνδεση που θα «ζωντανέψει» την ψυχή μας.

Με το πέρασμα του χρόνου και, μέσα από τις εμπειρίες, μαθαίνουμε να αποκρυπτογραφούμε τη διαφορά ανάμεσα στον ενθουσιασμό και την αληθινή στοργή.

Στο ταξίδι της ανακάλυψης του εαυτού, μαθαίνουμε να εγκαταλείπουμε τις άσκοπες συμπεριφορές και να ανακαλύπτουμε τις κατάλληλες και βοηθητικές.

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα