7 συμπεριφορές που εμφανίζουν οι άνθρωποι που αγαπούν την μοναξιά όσο μεγαλώνουν

7 συμπεριφορές που εμφανίζουν οι άνθρωποι που αγαπούν την μοναξιά όσο μεγαλώνουν

ε το πέρασμα των χρόνων, αλλάζουν και οι κοινωνικές μας ανάγκες. Δεν είναι σπάνιο, μεγαλώνοντας, οι άνθρωποι να χρειάζονται και να επιζητούν περισσότερο χρόνο μόνοι τους. Βέβαια οι λόγοι για την καταφυγή στην μοναξιά διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Άλλοι θέλουν να αφοσιωθούν στις αγαπημένες ασχολίες και τα χόμπι τους άλλοι απλώς θέλουν να απολαμβάνουν την ηρεμία και τη συντροφιά του εαυτού τους. Η ανάγκη αυτή των ανθρώπων, εμφανίζεται με ορισμένες χαρακτηριστικές συμπεριφορές.

Οι άνθρωποι που αγαπούν την μοναξιά όσο μεγαλώνουν, εμφανίζουν αυτές τις 7 συμπεριφορές

  • Απολαμβάνουν τον προσωπικό τους χώρο
  • Δίνουν μεγαλύτερη αξία στην ποιότητα, όχι στην ποσότητα
  • Προτεραιότητά τους είναι η αυτοφροντίδα
  • Αναπολούν και χάνονται στις σκέψεις τους
  • Υιοθετούν μοναχικές συνήθειες
  • Είναι επιλεκτικοί με του που περνούν τον χρόνο τους
  • Απολαμβάνουν την μοναξιά τους

Απολαμβάνουν τον προσωπικό τους χώρο

Η θέλησή τους να είναι μόνοι, δεν τους κάνει αντικοινωνικούς. Αντίθετα, δείχνει ότι οι άνθρωποι χαίρονται την ηρεμία και τη διαύγεια που τους χαρίζει η μοναξιά.

Η συμπεριφορά τους αυτή εκφράζεται με διάφορους τρόπους, από την επιλογή να δουλεύουν ατομικά, την υιοθέτηση μοναχικών χόμπι, ή την ηρεμία και τη γαλήνη της μοναχικότητας. Πρόκειται για ένα σαφές σημάδι ότι οι άνθρωποι, μεγαλώνοντας και ωριμάζοντας αρχίζουν να εκτιμούν τον χρόνο που περνούν μόνοι τους. Αυτό δεν πρέπει να λαμβάνεται ως ένδειξη απομόνωσης ή μοναξιάς. Απλώς, επιλέγουν να είναι μόνοι τους για όλα τα καλά που έχει να τους προσφέρει η μοναχικότητα.

Δίνουν μεγαλύτερη αξία στην ποιότητα, όχι στην ποσότητα

Μεγαλώνοντας, η ποιότητα των ανθρώπινων σχέσεων και αλληλεπιδράσεων, αυξάνεται. Οι άνθρωποι, ωριμάζοντας επιζητούν και δημιουργούν πιο ουσιαστικές σχέσεις, ενδεχομένως και με λιγότερους ανθρώπους απ’ ό,τι προηγουμένως, τις οποίες βρίσκουν πιο ουσιαστικές  και ικανοποιητικές, σε βαθύτερο επίπεδο.

Η επιλεκτικότητα αυτή, αποτελεί κοινή συμπεριφορά των ανθρώπων που, μεγαλώνοντας γίνονται κάπως πιο μοναχικοί.

Προτεραιότητά τους είναι η αυτοφροντίδα

Όσο μεγαλώνουμε, τόσο πιο αναγκαία γίνεται η φροντίδα του εαυτού. Αυτό καταδεικνύει και μία μελέτη του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν. Οι άνθρωποι λοιπόν που μεγαλώνοντας, γίνονται περισσότερο μοναχικοί, επενδύουν ένα σημαντικό ποσοστό του χρόνου τους σε δραστηριότητες όπως το διάβασμα, ο διαλογισμός, η σωματική άσκηση ή η απόλαυση των καθημερινών στιγμών της ημέρας.

Αναπολούν και χάνονται στις σκέψεις τους

Η ανάγκη της προσωπικής αυτής συνήθειας, εκφράζεται με διάφορες μορφές  όπως το ημερολόγιο, την ήρεμη αναπόληση, την ανάγκη του ανθρώπου να μείνει μόνος του.

Υιοθετούν μοναχικές συνήθειες

Με το πέρασμα των χρόνων, οι άνθρωποι ανακαλύπτουν πράγματα  που τους προσφέρουν πραγματική ικανοποίηση. Καλλιεργούν ασχολίες που τους προσφέρουν χαρά, χαλάρωση και μέσα από τις οποίες, καλλιεργούν τη δημιουργικότητά τους. Η καλλιέργεια πιο μοναχικών συνηθειών είναι συμπεριφορά που μαρτυρά ότι ο άνθρωπος, μεγαλώνοντας υιοθετεί πιο μοναχικές συνήθεις που συχνά αποτελούν ένα απαραίτητο διάλειμμα από τις έγνοιες και τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Είναι επιλεκτικοί με του που περνούν τον χρόνο τους

Μεγαλώνοντας, συνειδητοποιούμε ότι ο χρόνος μας είναι πεπερασμένος, μία συνειδητοποίηση που φέρνει ως αποτέλεσμα την ιδιαίτερα προσεκτική διαχείριση του χρόνου μας.

Όταν κάτι δεν τους ενδιαφέρει, απορρίπτουν την πρόσκληση και γενικά, δεν χαραμίζουν τον χρόνο τους σε δραστηριότητες που τους εξαντλούν. Οι άνθρωποι αυτοί είναι επιλεκτικοί και όχι αντικοινωνικοί, με αποτέλεσμα να επιλέγουν μοναχικές ενασχολήσεις.

Απολαμβάνουν την μοναξιά τους

Ενδεχομένως, το πιο ισχυρό σημάδι που δείχνει ότι κάποιος απολαμβάνει την μοναξιά μεγαλώνοντας, είναι το ότι δείχνουν να χαίρονται τον χρόνο που είναι μόνοι τους, καθώς νιώθουν ηρεμία και γαλήνη. Οι στιγμές ηρεμίας είναι γι’ αυτούς ανεκτίμητες, αφού έτσι μπορούν να χαλαρώνουν, να γεμίζουν τις μπαταρίες, να ανανεώνονται. Απολαμβάνουν τον χρόνο που περνούν με τον εαυτό τους περισσότερο από κάθε τι.

Tip: Η αποδοχή των αλλαγών στη ζωή, μπορεί να οδηγήσει σε βαθύτερη κατανόηση του εαυτού μας, βοηθώντας μας να εναρμονιστούμε καλύτερα με τις συνθήκες και το περιβάλλον μας, και δίνοντας μεγαλύτερο νόημα και σκοπό στη ζωή μας. Αν ένας δικός σας άνθρωπος έχει αρχίσει να υιοθετεί τις παραπάνω συνήθειες, να θυμάστε ότι οι συμπεριφορές αυτές δεν μαρτυρούν μοναξιά. Απλώς, οι άνθρωποι μεγαλώνοντας, επιζητούν την ηρεμία του μοναχικού χρόνου και σιωπή, απολαμβάνουν το ταξίδι της ζωής μεγαλώνοντας.

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα