Τα 6 σημάδια ενός πραγματικού φίλου

Τα 6 σημάδια ενός πραγματικού φίλου

Πώς ξεχωρίζουμε έναν αληθινό από έναν ψεύτικο φίλο; Πίσω από κάθε χαμογελαστό πρόσωπο, υπάρχει πάντα ειλικρίνεια; Μήπως απαιτείται ένας πιο προσεκτικός… έλεγχος όσον αφορά τους ανθρώπους που τελικά επιλέγουμε να παραμείνουν στο πλευρό μας στα καλά και στα δύσκολα; 

#1 Ο πραγματικός φίλος θα σε ρωτήσει πώς τα πας επειδή ειλικρινά θέλει να μάθει
 
Οι ψεύτικοι φίλοι συνήθως ενδιαφέρονται περισσότερο για τις δικές τους ανάγκες παρά για τις δικές σας. Τείνουν να σας ρωτούν πώς τα πάτε και καθώς βρίσκεστε στη μέση της πρότασης μπορεί να σας διακόψουν για να αρχίσουν να μιλάνε για τον εαυτό τους. Αυτό σημαίνει πως δεν σας ακούν πραγματικά.

Την επόμενη φορά που ο «φίλος» σας θα το κάνει αυτό, διακόψτε τον κι εσείς λέγοντας: «Συγγνώμη που διακόπτω, νόμιζα ότι με ρώτησες πώς τα πάω και, αν το πρόσεξες, σου απαντούσα»…

 #2 Ο καλός φίλος θα σε καλέσει απλώς για να σε ρωτήσει πώς είσαι
 
Οι καλοί φίλοι θα σας καλέσουν απλώς για να σας ρωτήσουν πώς είστε. Τι κάνετε ή αν θα βρεθείτε. Οι κακοί φίλοι, από την άλλη, σας καλούν μόνο όταν θέλουν ή χρειάζονται κάτι. Εάν οι φίλοι σας δεν αφιερώνουν χρόνο για να σας μιλήσουν εκτός από όταν σας χρειάζονται, τότε τα πράγματα είναι… φως φανάρι.

 #3 Νιώθεις πιο άνετα και είσαι ο εαυτός σου όποτε είσαι με έναν γνήσιο φίλο
 
Ένας ψεύτικος φίλος θα σας αφήνει πάντα με ένα αίσθημα κενού και αποσύνδεσης . Μπορεί ακόμη και να αισθάνεστε ότι πρέπει να συμπεριφέρεστε, να ντύνεστε ή να μιλάτε με έναν συγκεκριμένο τρόπο για να γίνεστε αποδεκτοί. Αυτό είναι ένα άσχημο συναίσθημα και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να απομακρυνθείτε.

 #4 Έχεις πάντα μια γνήσια αγκαλιά
 
Έχετε πάντα μια ζεστή αγκαλιά, ένα τηλεφώνημα ή ίσως ένα δωράκι από τον αληθινό φίλο σας όταν καταφέρνετε κάτι ξεχωριστό ή που επιθυμούσατε πολύ. Δεν θα προσπαθήσει να «ενοποιήσει» κάθε επιτυχία σας. Θα είναι υποστηρικτικός και θα μοιράζεται μαζί σας λόγια ενθάρρυνσης. Ανεξάρτητα από το «κατόρθωμα», θα είναι εκεί για να σας χαϊδέψει την πλάτη και να σας σπρώξει ακόμα πιο μπροστά.

Σε έναν κακό φίλο, αντίθετα, δεν αρέσει η προσοχή εκτός κι αν είναι… πάνω του! Θα ακούσει για την επιτυχία σας και θα προσπαθήσει να τραβήξει την προσοχή από πάνω σας με κάθε τρόπο. Έχει ανταγωνιστική νοοτροπία και πιθανότατα όχι μόνο με εσάς, οπότε μην το παίρνετε προσωπικά, απλά με γοργά βήματα, απομακρυνθείτε.

 #5 Δίπλα σου με κάθε κόστος
 
Όταν έχετε έναν αληθινό φίλο, δε θα μείνει ποτέ σιωπηλός όταν κάποιος μιλάει για εσάς με αρνητικό τρόπο, υποκινεί «κουτσομπολιά» και σας αδικεί. Ένας πραγματικός φίλος, μπορεί να «πάρει πλευρά».

Οι ψεύτικοι φίλοι όμως, θα συμμετάσχουν στα ψέματα ή στα κουτσομπολιά ή θα παραμείνουν σιωπηλοί ακόμα και όταν γνωρίζουν την αλήθεια και πως αδικείστε.

 #6 Μαζί στις καλές και στις κακές στιγμές
 
Ο αληθινός φίλος είναι εκεί για μας, στις καλές και στις κακές μας στιγμές. Μια κακιά στιγμή, δεν είναι ώρα για εξαφάνιση ή δικαιολογίες για εκείνον.

Όταν περνάτε κάτι άσχημο, κοιτάξτε γύρω σας και δείτε ποιος είναι εκεί, ποιος σας φέρνει ό,τι χρειάζεστε, ποιος φροντίζει για τις ανάγκες σας, ποιος σας υποστηρίζει, ποιος σας ακούει, ποιος προσφέρει τον ώμο για να κλάψετε.

 Τους φίλους τους διαλέγουμε, γι’ αυτό δεν τους παιδεύουμε…
 Οι φίλοι μας είναι άνθρωποι με μεγάλη επιρροή στη ζωή μας. Κι αυτή μπορεί να είναι αρνητική ή θετική αναλόγως.

Οι καλοί φίλοι υποστηρίζουν, νοιάζονται και αγαπούν στα εύκολα μα και στα δύσκολα. Όντας το άτομο που θέλετε να είστε, θα προσελκύετε αντίστοιχα άτομα με τις ίδιες πεποιθήσεις, απόψεις και αξίες.

Όπως και να’ χει, μην ανησυχείτε εάν όντως κάνατε τη σωστή επιλογή γιατί είναι δύσκολο να είσαι ψεύτικος για πάρα πολύ καιρό. Ο αληθινός χαρακτήρας του κάθε ανθρώπου βγαίνει πάντα και, τις πιο πολλές φορές ευτυχώς, εγκαίρως.

vita.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα