Ο συμβιβασμός στις σχέσεις – Πότε είναι καλός και πότε όχι;

Ο συμβιβασμός στις σχέσεις – Πότε είναι καλός και πότε όχι;

Ο παρουσιαστής και δημοσιογράφος, Δημήτρης Ουγγαρέζος και η ψυχολόγος, Ιωάννα Φαντζίκη, μίλησαν στο «Όλα για τη Ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για τον συμβιβασμό στις σχέσεις.
Οι σχέσεις μπορεί να γίνουν πολύ δύσκολες και ορισμένες φορές μπορεί να χρειαστεί κάποιος να κάνει συμβιβασμούς ώστε να καταφέρει να τις διατηρήσει.

Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος αναφέρει πως υπάρχουν ζευγάρια που θέλουν να χωρίσουν αλλά δεν έχουν τα «κότσια» να το παραδεχτούν ακόμα και πέντε χρόνια μετά.

«Είμαι ρεαλιστής. Κάνω συμβιβασμούς αλλά ανάλογα με τη συνθήκη. Προσαρμόζεσαι μέχρι εκεί που μπορείς. Όλοι συμβιβαζόμαστε μέχρι τα όρια μας είτε αυτά είναι ηθικά είτε είναι αντοχών. Έτσι, είμαι και εγώ. Για μένα συμβιβασμός είναι δύο βήματα μπροστά και ένα βήμα πίσω. Υπάρχει όμως, όριο. Μέχρι εκεί που αντέχει ο καθένας».

Η ψυχολόγος, Ιωάννα Φαντζίκη αναφέρει πως ο συμβιβασμός έχει δύο πλευρές.

«Η μια είναι πως έρχομαι να συναντήσω τον άλλον στη μέση κα να καταλήξουμε κάπου χωρίς να συγκρουστούμε και η αρνητική πλευρά είναι αυτή που χάνω τον εαυτό μου, παραιτούμαι από τα όνειρά και κάνω αυτό που θέλει ο άλλος. Είναι το σημείο που χάνεις τον εαυτό σου».

Σύμφωνα με την κ. Φαντζίκη όταν αρχίσουμε να νιώθουμε πως τα θέλω μας πάνε πίσω και πως νιώθουμε εγκλωβισμό, εκεί πρέπει να καταλάβουμε πως κάτι δεν πάει καλά.

Ο συμβιβασμός στη δουλειά ...

διαβάστε αναλυτικά και δείτε βίντεο στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα