Αυτοί είναι οι έξι τύποι απιστίας. Πώς θα τους αναγνωρίσετε

Αυτοί είναι οι έξι τύποι απιστίας. Πώς θα τους αναγνωρίσετε

Νέα έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου αναλύει την τυπολογία της απιστίας στην Ελλάδα και «φωτογραφίζει» τους έξι τύπους απιστίας στα ζευγάρια. Τα ερωτηματολόγια αφορούσαν το χρονικό διάστημα Μαΐου – Ιουνίου 2018 και στις τηλεφωνικές συνεντεύξεις συμμετείχαν 350 ζευγάρια.

Τα καλά – και ίσως απρόσμενα – νέα είναι ότι η απίστία όχι μόνο συγχωρείται, αλλά και παραβλέπεται σε κάποιες περιπτώσεις, κάνοντας τα «στραβά μάτια», χωρίς να αποτελεί λόγο χωρισμού, όπως αναφέρει ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Όλες οι απιστίες δεν είναι θάνατοι των σχέσεων, αφού μόνο δύο στα εκατό ζευγάρια χωρίζουν λόγω της γνωστής αυτής συνήθειας των ανθρώπων, σε όλες τις ηλικίες και σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας.

Το τέλειο ζευγάρι

Η σχέση χωρίς συγκρούσεις και ο φόβος για τη σύγκρουση με τον/την σύντροφο, κρύβει μια εφιαλτική και καταπιεστική κατάσταση, όπου τα θέλω δεν ονομάζονται για να μην ενοχλήσουμε, αλλά και για να μην προδοθούμε ως οι αδύνατοι κρίκοι της σχέσης˙ τα γνωστά όπως «τα αγόρια δεν κλαίνε» και «οι γυναίκες είναι πρώτα απ’όλα κυρίες και μετά όλα τα άλλα».

Ο κύριος και η κυρία Tέλειοι (Mr. and Mrs. Sunshine) κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί για να μη συγκρουστούν˙ τα θέλω τους απαγορεύονται, ζουν μια επιφανειακά καλή και ήσυχη σχέση, ενώ το ηφαίστειο καραδοκεί και όταν γίνει η έκρηξη, η λάβα θα αποκαλύψει πως το πρόβλημα δεν ήταν η απιστία, αλλά η πίστη πως σε μια σχέση όλα είναι ιδανικά ή τουλάχιστον πρέπει να δείχνουν έτσι…

Οι άπιστοι εδώ θέλουν μέσα από την απιστία να φωνάξουν ο ένας στον άλλον πως είναι ακόμα ζωντανοί και προτιμούν την κόλαση της αμαρτίας για να νιώσουν τουλάχιστον ζωντανοί.

Διαβάστε περισσότερα στο Ourlife

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα