Εταιρία εκδικήθηκε υπάλληλο που παραιτήθηκε πληρώνοντάς τον ένα βουνό 91.500 λεπτών του δολαρίου

Εταιρία εκδικήθηκε υπάλληλο που παραιτήθηκε πληρώνοντάς τον ένα βουνό 91.500 λεπτών του δολαρίου

Εταιρία αυτοκινήτων στην Αμερική βρήκε έναν πολύ… ενοχλητικό τρόπο να εκδικηθεί υπάλληλό της που ζήτησε τη γονεϊκή άδεια που δικαιούται από τον νόμο.

Πιο συγκεκριμένα η εταιρία αποφάσισε να μην του δώσει άδεια κι εκείνος εξωθήθηκε σε παραίτηση γεγονός που δεν άρεσε στη διοίκηση η οποία τον εκδικήθηκε δίνοντάς του τον τελευταίο μισθό σε ένα βουνό από 91.500 λεπτά του δολαρίου. Μάλιστα είχαν φτάσει στο σημείο να τα καλύψουν και με πετρέλαιο.

Ο τελευταίος του μισθός συνοδευόταν κι από μία επιστολή με διάφορους μη κολακευτικούς χαρακτηρισμούς προς τον υπάλληλο.

Βέβαια, ο υπάλληλος πήρε τελικά το αίμα του πίσω αφού η υπόθεση είχε απασχολήσει τότε τα δικαστήρια τα οποία τελικά δικαίωσαν τον υπάλληλο. Και μάλιστα υποχρέωσαν την εταιρία να του καταβάλει επιπλέον 39.934 δολάρια, γιατί όπως φαίνεται του χρωστούσε και υπερωρίες (όπως και σε άλλους υπαλλήλους).

Οι αρχές επισήμαναν ότι ο Miles Walker, ιδιοκτήτης της AOK Walker Luxury Autoworks, είχε παραβιάσει τον νόμο περί δίκαιων εργασιακών προτύπων μη καταβάλλοντας τα δεδουλευμένα.

Επιπλέον, υποχρέωσαν την εταιρία να αφαιρέσει τις δυσφημιστικές αναφορές στον εργαζόμενο και να μην ασχοληθεί και πάλι μαζί του στο μέλλον.Τέλος, ανάγκασαν την εταιρία να αναρτήσει την απόφαση του δικαστηρίου αλλά και ειδική κάρτα με τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα