Τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνουμε όταν έχουμε Παρασκευή και 13

Τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνουμε όταν έχουμε Παρασκευή και 13

Η Παρασκευή και 13 θεωρείται η πιο γρουσούζικη ημερομηνία ολόκληρου του ημερολογίου, με τη λαϊκή σοφία να μας προειδοποιεί πως πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί για να μην επιβαρύνουμε ακόμα περισσότερο την κακή μας τύχη.

Και μολονότι εν έτει 2023 η επιστήμη και η λογική θεωρητικά επικρατούν , πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν στην γρουσούζικη ιδιότητα της σημερινής ημέρας, γεγονός που άλλωστε ισχύει για πολλές άλλες προκαταλήψεις, όπως είναι το χτύπημα του ξύλου.

Παρασκευή και 13: Τι δεν πρέπει να κάνουμε σύμφωνα με την παράδοση

Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα «Atlanta Journal Constitution», οι 5 βασικές δραστηριότητες που πρέπει να αποφύγουμε σήμερα είναι οι παρακάτω:

Μην κόψετε τα μαλλιά σας: Σύμφωνα με τους θρύλους, εάν κόψετε τα μαλλιά σας ημέρα Παρασκευή και 13, ένα μέλος της οικογένειάς σας θα πεθάνει!
Μην αλλάξετε τα σεντόνια σας: Με βάση τη λαϊκή παράδοση, εάν αλλάξετε τα σεντόνια σας σήμερα, το βράδυ θα βλέπετε… εφιάλτες.
Αποφύγετε τις κηδείες και τις πομπές: Εάν πετύχετε στο δρόμο σας κάποια νεκρική πομπή και είναι Παρασκευή και 13 θα πρέπει να την αποφύγετε πάση θησεία, αλλιώς κινδυνεύετε να είστε ο επόμενος που θα αποχαιρετήσει τον άδικο τούτο κόσμο.
Μην φάτε δείπνο με άλλα 12 άτομα: Τόσο την Παρασκευή και 13 όσο και τις υπόλοιπες ημέρες, εάν 13 άτομα δειπνήσουν μαζί, θεωρείται πως ένα εξ’ αυτών θα πεθάνει μέσα σε διάστημα ενός χρόνου. Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι η εν λόγω πρόληψη προέρχεται ήδη από τα βιβλικά χρόνια και το δείπνο του Ιησού με τους 12 μαθητές του, λίγο πριν λάβει το φιλί της προδοσίας από τον Ιούδα.
Μην… γεννηθείτε: Προφανώς και κάτι τέτοιο δεν είναι στον έλεγχό μας, ωστόσο οι προλήψεις λένε πως εάν ένα παιδί γεννηθεί Παρασκευή και 13, θα είναι άτυχο για όλη του τη ζωή.