Εταιρεία ποδηλάτων έκανε κάτι παράξενο και μείωσε κατά 80% τις ζημιές στις αποστολές ποδηλάτων

Εταιρεία ποδηλάτων έκανε κάτι παράξενο και μείωσε κατά 80% τις ζημιές στις αποστολές ποδηλάτων

Η ολλανδική εταιρεία ποδηλάτων Vanmoof βρήκε έναν πολύ απλό αλλά ιδιαίτερα έξυπνο τρόπο για να είναι σίγουρη ότι τα προϊόντα της θα φτάσουν με ασφάλεια στους πελάτες της. Εκτύπωσαν μια τηλεόραση στα κουτιά συσκευασίας αντί για ένα ποδήλατο! 

Η VanMoof σχεδιάζει να πουλά το 90% των ποδηλάτων της on-line μέχρι το 2020. Ωστόσο παρατηρώντας ότι ένα σημαντικό ποσοστό των προϊόντων της έφτανε με ζημιές στους πελάτες η εταιρεία έπρεπε να αναθεωρήσει τα πλάνα της ή να βρει έναν ασφαλέστερο τρόπο μεταφοράς. Ευτυχώς για την εταιρεία σκέφτηκαν έναν πολύ απλό τρόπο να βελτιώσουν τις συνθήκες μεταφοράς και μάλιστα με μηδενικό κόστος!

«Ανεξάρτητα από το ποιος έκανε τη μεταφορά τα ποδήλατα έφταναν στον παραλήπτη λες και είχε περάσει από πάνω τους θεριζοαλωνιστική μηχανή! Η κατάσταση γινόταν πολύ κοστοβόρα για την εταιρεία και ιδιαίτερα ενοχλητική για τους πελάτες», έγραψε ο διευθυντής δημιουργικού Bex Rad στο εταιρικό blog. «Ένας από τους ιδιοκτήτες της εταιρείας έκανε μια πολύ απλή σκέψη. Οι τηλεοράσεις παρόλο που το μέγεθος της συσκευασίας είναι αντίστοιχο με των ποδηλάτων φτάνουν πάντα άθικτες στον παραλήπτη. Έτσι σκεφτήκαμε να τυπώσουμε μια οθόνη στις κούτες και οι ζημιές μειώθηκαν κατά 80%!».

Πράγματι, αν το σκεφτούμε, οι μεταφορείς διαχειρίζονται προσεκτικά ένα κουτί που περιέχει τηλεόραση αλλά αδιαφορούν για ένα ποδήλατο γνωρίζοντας ότι δεν είναι τόσο ευαίσθητο προϊόν!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα