Έφαγε τα αποφάγια του συγκάτοικού του, αρρώστησε και ακρωτηριάστηκε - Τι είπαν οι γιατροί

Έφαγε τα αποφάγια του συγκάτοικού του, αρρώστησε και ακρωτηριάστηκε - Τι είπαν οι γιατροί

Μια απίστευτη ιατρική ιστορία έφερε στην επικαιρότητα το New England Journal of Medicine.

Σε εφιάλτη εξελίχθηκε για έναν νεαρό από την Μεγάλη Βρετανία η απόφαση να φάει τα αποφάγια που άφησε ο συγκάτοικός του καθώς λίγο αργότερα οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν τα πόδια του!

Η σπάνια περίπτωση ήρθε στη δημοσιότητα από το New England Journal of Medicine, με το όνομα του φοιτητή να μη δίνεται στη δημοσιότητα, αναφερόμενος μόνο ως «JC».

Ο νεαρός επέστρεψε στο σπίτι που έμενε με τον συγκάτοικό του αργά και βρήκε σε ένα πιάτο κοτόπουλο με νουντλς, τα οποία είχαν μείνει από το προηγούμενο βράδυ. Χωρίς να ξέρει τι θα επακολουθούσε, ο JC τα έφαγε και ο εφιάλτης του κάπου εκεί ξεκίνησε.

Πέντε ώρες αργότερα ανέβασε πυρετό ενώ οι παλμοί του έφτασαν στους 166. Στο νοσοκομείο οι γιατροί τον μετέφεραν άμεσα στη μονάδα εντατικής θεραπείας ωστόσο λίγο αργότερα παρουσίασε αλλαγή χρώματος στα κάτω άκρα, η οποία οφειλόταν σε βακτηριακή λοίμωξη με αποτέλεσμα να χρειαστεί να του τα ακρωτηριάσουν.

Δυστυχώς, τα προβλήματα δεν σταμάτησαν εκεί καθώς παρουσίασε νεφρική ανεπάρκεια και θρόμβωση. Οι εξετάσεις αίματος έδειξαν πως όλα αυτά προκλήθηκαν από το βακτήριο Neisseria.

Άμεσα οι γιατροί χορήγησαν αντιβιoτικά, ο JC έζησε, ωστόσο οι γιατροί συνιστούν να μην καταναλώνεται το κοτόπουλο όταν μένει εκτός ψυγείο για αρκετές ώρες.

Δείτε το video με την ιατρική επεξήγηση:

newsbomb.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα