Επτάχρονη βλέπει το δέρμα της να μετατρέπεται σε πέτρα

Επτάχρονη βλέπει το δέρμα της να μετατρέπεται σε πέτρα

Οι γιατροί που εξέτασαν την 7χρονη Rajesh Wari από το Chhattisgarh της Ινδίας, διαπίστωσαν ότι η μικρή κοπέλα πάσχει από μια σπάνια πάθηση του δέρματος που ονομάζεται «ιχθύαση».

Το δέρμα της μικρής κοπέλας μοιάζει να αποτελείται από πέτρες και η ζωή της έχει γίνει κόλαση, αφού δυσκολεύεται πολύ να καθίσει να  μετακινηθεί ακόμη και για να πάει στο νοσοκομείο να την εξετάσουν οι γιατροί.

Οι ακατέργαστες φουσκάλες έχουν καλύψει τα χέρια, τα πόδια και το μεγαλύτερο μέρος της πλάτης της και είναι επώδυνες σε κάθε της κίνηση.

Η ιχθύαση είναι κληρονομική νόσος με κύριο χαρακτηριστικό το ξηρό και λεπιδώδες δέρμα. Κλινικά η κοινή ιχθύαση χαρακτηρίζεται από έντονη ξηρότητα δέρματος σε συνδυασμό με λέπια μικρά, λεπτά, αλευρώδη ή μεγάλα, παχιά και φυλλώδη. Ανάμεσα στα λέπια το δέρμα είναι λεπτό και πτυχωτό. Η έκκριση των ιδρωτοποιών και σμηγματογόνων αδένων είναι ελαττωμένη με αποτέλεσμα τη δυσανεξία στις θερμές και υγρές μέρες.

Το εξάνθημα μπορεί να είναι γενικευμένο και συνήθως είναι συμμετρικό. Καταλαμβάνει κυρίως τον κορμό και τις εκτατικές επιφάνειες των άκρων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO